U trendu

Izložba rukotvotina žena u Skupštini Srbije

Peta izložba veza, zlatoveza, heklanja, tkanja i keramike „Sto žena  –  sto minijatura“ koja će trajati do 19. maja, danas je otvorena u Skupštini Srbije.

Prve nagrade za vez i tkanje dobila je Slavica Vasović iz Sombora, za eksponat u keramici nagradjena je Verica Avijaš iz Beograda, a za heklanje Marina Trifunović iz Beograda.

Predsednica Upravnog odbora „Etno mreže“ Violeta Jovanović rekla je da izložba podstiče autorke da razvijaju kreativnost i steknu priznanje javnosti.

„Za izložbu je stiglo 150 eksponata 80 autorki iz 30 opština što znači da je interesovanje veliko, pa ćemo se truditi da obezbedimo fond za redovne izložbe“, rekla je Jovanović koja je i izvršna direktora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj NALED.

Potpredsednik Skupštine Vladimir Marinković je ocenio da je izložba jedinstvena prilika da se vidi tradicionalno stvaralaštvo u više tehnika.

„Obećavamo još bolji poslovni ambijent za ruralni razvoj i podršku svima koji se bave rukotvorinama čime čuvaju tradiciju i svetu pokazuju bogatstvo naše kulture“, rekao je Marinković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.