U trendu

Izložbe „Izmišljam se“ Dejane Vučićević od sutra u BG

BEOGRAD – Samostalna izložba „Izmišljam se“ umetnice Dejane Vučićević biće otvorena sutra uveče u Galeriji „X Vitamin“ u Beogradu, najavili su organizatori.

Autorka će predstaviti novu seriju fotografija koje je radila u ambijentu jedne stare beogradske vile.

Taj stari prostor u kome se život odvijao 120 godina, dobija mogućnost da bude doživljen kroz „ružičaste naočari“ glavnih akterki: u tom ambijentu u nestajanju, one sanjaju i maštaju, na margini života prostora koji se gasi.

Tragovi života na zidovima soba, kao duhovi koji plove kroz vreme i prostor, deo su „društva“ koje u usamljenosti popunjavaju tu vilu kroz vekove. Istovremeno pitomi i zastrašujući, ti tragovi života su prisutni, nikud ne odlaze, a kasnije blede i nestaju, kako najavljuju u tekstu izložbe.

Umetnica Dejana Vučićević je diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti (FPU) u Beogradu, članica je ULUPUDS-a.

Autorka se bavi vizuelnim umetnostima, iza sebe ima više značajnih samostalnih projekata u okviru dizajna i mode, kao što su svoje modne kolekcije, kostimi za igrane i kratkometražne filmove, projekti za pozorište i TV reklame.

U okviru multimedijalnih umetnosti ona realizuje konceptualne autorske projekte, u vidu samostalnih i grupnih izložbi.

Njeni radovi se nalaze u kolekcijama Muzeja grada Beograda, Muzeja primenjene umetnosti, Oktobarskog salona i Telenor kolekciji srpske savremene umetnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar