U trendu

Japan: U napadima majmuna povređene 42 osobe

JAMAGUČI – Prilikom agresivnih napada majmuna u japanskom gradu Jamaguči povređene su 42 osobe, zbog čega je policija pribegla koršćenju pištolja za smirivanje, preneo je Gardijan.

Japanski makaki, vrsta majmuna koja sve češće napada stanovništvo Jamagučija, važi za štetočinu ovog podneblja jer grupe često narušavaju useve, upadaju u kuće i ostavljaju štetu iza sebe.

Talas napada majmuna u Jamagučiju na zapadu zemlje bio je neobičan, pri čemu su odrasli i deca zadobili rane, uključujući ogrebotine i ugrize.

„Ceo grad Jamaguči je okružen planinama i nije retkost videti majmune. Ali retko je videti ovoliko napada u kratkom vremenskom periodu“, rekao je gradski zvaničnik iz poljoprivrednog odeljenja.

Povrede su do sada bile uglavnom blage, ali vlasti se okreću pištoljima za smirivanje nakon što zamke koje su postavile nisu uspele da uhvate nijednog od majmuna.

„U početku napadima su bili izlozeni samo deca i žene. Nedavno su na meti bili i stariji ljudi i odrasli muškarci“, rekao je zvaničnik.

Napadi majmuna u Jamagučiju prijavljeni su 8. jula, a policija nije uspela da uhvati nijednog od napadača.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar