U trendu

Javno čitanje francuske drame sutra u Narodnom pozorištu

BEOGRAD – Javno čitanje francuske savremene drame „Svu moju ljubav“ Lorana Movinjea, u režiji studentkinje treće godine FDU-a Ive Olujić, biće realizovano sutra uveče od 19 časova na Sceni „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta u Beogradu.

Drama se izvodi u okviru projekta „Frankofonija i Narodno pozorište“, koji je nedavno pokrenut u ovoj ustanovi, a nova drama premijerno će se čitati u prevodu Tijane Krivokapić.

U glumačkoj podeli ovog francuskog komada su – Danijela Ugrenović (Majka), Vladan Gajović (Otac), Gojko Baletić (Deda), Marta Bogosavljević (Ćerka) i Teodor Vinčić (Sin).
Drama „Svu moju ljubav” predstavlja likove koji postaju žrtve sopstvene prošlosti i sećanja. Obeleženi tragičnim događajem koji se odvija i deset godina kasnije, priča je usmerena na potiskivanje i oživljavanje neprijantih sećanja.

Pisac Movinje na zanimljiv način uspeva da istraži putanju ljubavi i porodičnih odnosa, svestan da su ponekad za to „istraživanje” potrebni i oni koji nisu više fizički prisutni.

Javnim čitanjem teksta „Svu moju ljubav” započinje se realizacija Sporazuma o projektu „Frankofonija i Narodno pozorište“ koji su nedavno, 20. januara, potpisali upravnica Narodnog pozorišta Ivana Vujić Kominac, direktor Francuskog instituta u Srbiji Manuel Buar i ataše za kulturu Ambasade Francuske u Beogradu Katrin Fodri.

Tema sporazuma je prezentacija i javno čitanje savremenih drama francuskih autora koji će se održavati na sceni Narodnog pozorišta, a u toj prezentaciji će učestvovati mladi umetnici i članovi ansambla ovog teatra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.