U trendu

Jelić: Jedva čekam da podelim scenu sa Plasidom Domingom

BEOGRAD – Proslavljeni španski operski pevač Plasido Domingo nastupiće 8. septembra na Tašmajdanu na zatvaranju Belefa, uz pratnju Simfonijskog orkestra RTS, a među solistima će biti i sopran Marija Jelić, koja za Tanjug kaže da jedva čeka da podeli scenu sa velikom zvezdom svetske operske scene. Jelić napominje da za nju nastup sa Plasidom Domingom predstavlja veliku čast.

„Beograd zaista postaje jedan od najvažnijih gradova u oblasti kulture u Evropi. Na koncertu ću izvoditi arije iz Pučinijevih i Verdijevih opera, a predviđeni su dueti sa jednim od najvećih operskih pevača od nastanka opere Plasidom Domingom. Ovaj koncert za mene predstavlja veliko zadovoljstvo i još veću odgovornost“, kaže Jelić.

Najavila je da će mesec dana posle koncerta sa Domingom, imati svoj solistički koncert u njujorškom Karnegi holu pod nazivom “Moć sudbine”.

Na koncert Plasida Dominga na beogradskom Tašmajdanu moći da uđu samo vakcinisani, ili sa potvrdom o preležavnoj koroni ili uz negativan test, jer je želja da svi koji dođu budu aplsoutno sigurni i da niko ne zarazi nekog drugog.

Domingo, koji je u januaru proslavio 80. rođendan, peva uprkos godinama i koroni koju je preležao prošle godne u Akapulku u Meksiku, gde živi.

Prepoznatljiv po svom markantnom glasu, slavni umetnik sada karijeru nastavlja kao bariton, a ne više kao tenor.

Umetnik rođen u Madridu iza sebe ima oko 4.000 nastupa i više od 150 uloga u kojima je dominirao.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.