U trendu

Jelić: Sutra natupam u Azerbejdžanu na Svetski dan opere

BEOGRAD – Naša operska pevačica Marija Jelić u novoj epozodi video serijala Tanjug Reflektor otkriva da će sutra nastupiti u Azerbejdžanu na sceni Nacionalne opere u gradu Baku gde će zajedno sa kolegama iz celog sveta pevati arije iz Pučenijevih i Verdijevih opera.

Sopren Marija Jelić ima izuzetno intezivnu karijeru u inostranstvu gde je nedavno nastupala u njujorškom Karnegi holu, a poštovaoci opere u Srbiji imali su prilike da je vide i čuju na beogradskom Tašmajdanu u nastupu sa Plasidom Domingom.

Jelić u probranom društvu sutra, 20. oktobra predstavlja Srbiju u Azerbejdžanu na Gala koncertu povodom Svetskog dana opere.

Grad Baku je domaćin tog prvorazrednog operskog događaja, a planiran je lajvstrim koncerta širom sveta.

„Veoma sam počastvovana što ću nastupiti u Azerbejdžanu. Biće to potpuno novo iskustvo za mene jer ću nastupati prvi put na koncertu koji će biti lajvstrimovan“, kazala je Jelić.

Kako kaže u Azerbejdžanu će se naći najlepše arije iz Pučinijevih i Verdijevih opera.

„Pevaću ariju iz opere „Moć sudbine“…Takođe biću deo dueta iz opere „Boemi“ Nema sumnje da da me očekuje lep koncert sa puno umetničkih izazova“, kazala je Jelić.

Ona je nastupila u njujorškom Karnegi holu 5. oktobra na koncertu nazvanom Moć sudbine.

„Pijanista Antoni Mejoli me je pratio na tom koncertu…Bila je to prekretnica u mom profesionalnom životu. Momenat u kojem sam osetila da velike operska scene zaista upotpunjuju emocionalno i socijalno sazrevanje umetnika“, rekla je Jelić.

Prema njenim rečima koncert Plasida Dominga u Beogradu je bio veliki spektakl.

„Taj koncert vraća Beograd na mapu svetskih operskoh scena. Plasido Domingo je divan čovek, sa velikom energijom i sugestivnim pristupom izvođenju na sceni. Domingo se uvek trudio da se svi oko njega osećaju dobro dok je bio u Beogradu“, istakla je Jelić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.