U trendu

Jugoslav Nikolić za Tanjug: Snimio sam dokumentarac o klubovima Mladost i Ludost

BEOGRAD – Jugoslav Nikolić autor antologijskog dokumentarca „Beskućnik dendi“ ušao je u novu kinematografsku avanturu snimajući dokumentarni film „Mladost – Ludost“ , a za Tanjug autor otkriva da je premijera zakazana za 15. decembar u Požarevcu na Festivalu muzičkog filma, kada će posle projekcije filma nastupiti Kralj Čačka.

Nikolić ističe da je snimio film o poslednjoj večeri postojanja beogradskih disko barova „Mladost“ i „Ludost“ koji su važili za meke klabinga i dobrog provoda ne samo u Beogradu već na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

„Istina je da sam sasvim slučano snimio film. Video sam na društvenim mrežama da „Mladost“ i „Ludost“ broje poslednju noć pre zatvaranja, pozvao još jednog snimatelja i krenuo u gradsku avanturu. Snimali smo to poslednje veče koje je izgledalo kao opraštanje poznatih gradskih likova od kultnih mesta za provod. Bilo nam je jako teško da išta snimimimo jer su oba disko bara bila prepuna ljudi“ kaže Nikolić.

Prema njegovim rečima publici koja bude gledala film biće najinteresantniji razgovori sa vlasnicima tih klubova.

Pepe i Kole su, kako kaže, pričom oživeli interesantne momente iz istorijata tih mesta zbog kojih se potezalo čak iz Zagreba u Beograd.

„Mnogi redovni posetioci tih disko barova otkriće svakave detalje iz 12 godina dugog istorijata dobrog provoda u Beogradu“ kazao je Nikolić. Beogradska premijera biće zakazana u novom prostoru za noćni provod pod nazivom „Čistilište“ kazao je Nikolić.

Uskoro publiku očekuje i premijera drigog dela antologijskog dokumentarca „Beskućnik dendi“ čije je snimanje Nikolić nedavno završio.

U prvod delu domaća biografska drama o bivšem beogradskom plesaču i umetniku Nikoli Vraniću prati razvoj života na ulici tokom pandemije korona virusa, ali i život samog baletana pre nego što je završio na ulici.

Nikola, koji je 2017. godine postao beskućnik, mnogim Beograđanima je poznat po besprekornom oblačenju i očešljanoj bradi, iako je njegov život sada na ulici.

Nikolić kaže da je završio drugi deo o Nikoli Vraniću i da je sada u procesu montaže.

„Verujem da će sredinom januara 2023. godine publika biti u prilici da pogleda drugi novi dokumentarac o Nikoli Vraniću. Glavni junak filma je obećavao da će početi da radi, ali ništa od toga nije bilo. Nikola je i dalje na ulici, a neki dobri ljudi mu ponekad plate smeštaj na neko vreme“ kaže Nikolić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar