U trendu

Knjiga „Ogledalce, ogledalce“ – biografija Marlene Ditrih

BEOGRAD – Knjiga „Ogledalce, ogledalce“ britanske književnice Pole Bern kao romansirana biografija čuvene glumice Marlene Ditrih, pojavila se u knjižarama u izdanju beogradske kuće Laguna.
Nakon pažljivog istraživanja, autorka je stvorila roman koji obuhvata odnos između poznate filmske zvezde i njene ćerke, koja je u njenoj senci, i kao što naslov kaže, reč je i o ogledalima, odnosno o lepoti koja će, uprkos svim naporima, izbledeti.

Marlen Ditrih bila je slavna nemačka i američka glumica i pevačica.

Filmsku karijeru počela je dvadesetih godina 20. veka, da bi za deset godina postala jedna od najcenjenijih i najtraženijih glumica, kao i najplaćenija kabaretska igračica na svetu.
Filmski reditelj je otkrio Madu, kako su zvali antologijsku glumicu, u berlinskom kabareu burnih dvadesetih godina 20. veka, i ponudio joj glamur Los Anđelesa, gde ona postaje superzvezda velikog ekrana koja voli svoj život holivudske miljenice.

Cena lepote je uvek visoka za one koji je poseduju i one koji žive u njenoj senci, kako se navodi u ovoj knjizi.

Ćerka glumice zna šta znači biti običan pored blistave, zlatne majke – žene koja ju je slomila, ali kojoj ne može pobeći.
„Ogledalce, ogledalce“ je dirljiv roman o majkama i ćerkama, koji istovremeno pripoveda o ratu koji vreme vodi protiv lepote i nepodnošljivom bolu kad zvezda počne da bledi.
To je priča o životu slavne Marlen Ditrih sa druge strane ogledala.
Knjiga se može pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar