U trendu

Komad “Sedmi dan” gostuje u petak u Narodnom pozorištu

BEOGRAD – Predstava “Sedmi dan”, po romanu Gorana Vračara, u dramatizaciji i režiji glumca Aleksandra Lazića, u produkciji Kulturnog centra Istočno Sarajevo, gostovaće sutra na sceni “Raša Plaović” Narodnog pozorišta u Beogradu.

Osim reditelja Lazića, u glumačkoj podeli ovog glumačkog kvarteta nalaze se Jelica Kovačević, Jelena Velkovski i Predrag Vasić.
“Inspiraciju i motive za postavljanje na scenu romana “Sedmi dan” Gorana Vračara nalazimo u osnovama biblijskih motiva o postanku čoveka i njegovim nagonom ka ubistvu”, otkrio je Lazić koji tumači i ulogu Nenada.
Jelena i Nenad kao glavni junaci imaju univerzalnu priču koja se na zemlji dešava svakog trenutka, puna je sukoba i nerazumevanja koji će na kraju dovesti do ubistva i samoubistva.
Dramaturškim i rediteljskim postupkom kroz biblijske priče o stvaranju sveta autor uvodi još dva lika – praroditelje koje Bog stvara pre nego su probali jabuku.
“Kroz njihovu dramaturšku liniju pokušavamo da uvid u čovekov pad postavimo jasnije kao instrument da asocijacijativni niz bude bliži receptoru.
Upravo kroz takvu vrstu postupka želimo da otvorimo novo sagledavanje stvarnosti i sebe.
Kroz motiv bratoubistva koji se od Kaina kroz sve nas stvara, tražimo smisao dovođenja nove nade i želje za čovekoljubljem u kome leži sav smisao našeg postojanja”, zaključio je Lazić, ovde u trostrukoj ulozi, kao reditelj, glumac i pisac dramatizacije romana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.