U trendu

Koncert gitare 15. oktobra u Istorijskom muzeju Srbije

BEOGRAD – Mladi gitarista Vuk Vukajlović će održati samostalan koncert 15. oktobra u Galeriji Istorijskog muzeja Srbije u okviru ciklusa “Muzikom kroz muzej”.

Besplatan koncert za sve poklonike instrumentalne muzike popularnog instrumenta – gitare predstavlja drugi nastup klasične i popularne muzike u okviru druge sezone programa „Muzikom kroz muzej”, u organizaciji samog muzeja i udruženja „Unica Art”.

Prvi koncert druge sezone bio je u znaku ženskog gudačkog kvarteta “Habanera” sa repertoarom filmske muzike i velikih svetskih pop i rok hitova.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, jer je kapacitet ograničen usled pandemije, biće u prilici da pogledaju koncert na YouTube kanalu i Facebook strani Istorijskog muzeja Srbije u subotu 16. oktobra od 19 časova.

Na programu koncerta 15. oktobra su dela kompozitora Heitora Vilje, Isaka Albeniza, Astora Pijacole, Rolanda Diensa i Miroslava Tadića, čije “Kalajdžijsko Oro” će biti izvedeno iz arhive Istorijskog muzeja Srbije, jer je karakteristika ovih koncerata da se predstavi i jedna numera iznenađenja od srpskih autora iz muzičke arhivske građe ove ustanove.

Vuk Vukajlović ima svega 16 godina (rođen 7. aprila 2005.), završio je drugi razred Srednje muzičke škole “Kosta Manojlović u Zemunu, a šestogodišnje obrazovanje niže muzičke škole okončao je za četiri godine.

Do sada je učestvovao na više od 30 takmičenja u zemlji i inostranstvu i osvojio isto toliko nagrada.

Koncerti se održavaju uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i grada Beograda.

Javnost će biti obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u ovoj ustanovi kulture.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar