U trendu

Koncert Sretena Krstića 31. oktobra u Kolarcu

BEOGRAD – Violinista Sreten Krstić održaće solistički koncert 31. oktobra u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine uz klavirsku pratnju Nataše Đorđević Isić, a u okviru ciklusa koncerata „Kolarac tvoj svet muzike“, saopšteno je danas iz ove instucije.

Repertoar večeri čine „Sonata br. 1“ Žan-Marija Leklera, „Sonata Ef-mol, op. 4“ Feliksa Mendelsona, „Sonatina za violinu i klavir De-dur, op. 137, br. 1“ Franca Šuberta i „Sonata Ce-mol, op. 45“ Edvarda Griga.

Nakon školovanja i osvajanja prvih nagrada na međunarodnim takmičenjima mladih violinista, Sreten Krstić je 1980. godine otišao u Minhen, gde su mu se otvorila vrata međunarodne muzičke scene.

Postao je koncertmajstor Minhenske filharmonije i na tom mestu ostao skoro 40 godina.

Tokom karijere je nastupao sa najvećim dirigentima, poput Serđua Čelibidakea, Zubina Mehte, Džejmsa Livajna, Vaclava Nojmana, a odlazak u penziju, bar kada je reč o Minhenskoj filharmoniji, omogućio mu je da više vremena posveti kamernoj muzici, za koju kaže da je njegov život.

Krstić je i umetnički vođa Zagrebačkih solista, Kraljevskih gudača Sv. Đorđa i Filharmonijskih solista, kao i osnivač Seksteta Minhenske filharmonije i član trija „Gelius“.

Nataša Đorđević Isić završila je studije klavira u Beogradu i bila polaznica kurseva eminentnih pedagoga u Srbiji i inostranstvu.

Nastupala je sa svetskim umetnicima poput pijaniste Aleksandra Celjakova i violiniste Gijoma Tardifa.

Od 2003. se bavi pedagoškim radom u Muzičkoj školi „Davorin Jenko“ u Beogradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar