U trendu

Koncerti u Beogradu i Srbiji do kraja nedelje: Van Gogh, Goblini, Majke,

BEOGRAD: Bendovi „Van Gogh“, „Goblini“, „Keni nije mrtav“, „Artan Lili“, „E-Play“, kao i domaće i regionalne grupe sa muzičke konferencije „Kontakt 20232 – „Majke“, „Paraf“, „Repetitor“, Kralj Čačka, Vojko V, održaće koncerte do kraja nedelje u Beogradu i po Srbiji (Novi Sad, Čačak, Subotica).

Pank bend iz Šapca – “Goblini” dolaze „u magnovenju“ u Dom omladine Beograda, večeras, 22. marta, a sve ulaznice su uveliko rasprodate u sali “Amerikana”.

Prve dane proleća će obeležiti jedinstven koncert „Goblina“ na čelu sa frontmenom Golubom, a već sutradan će svirati u Domu kulture Sremska Mitrovica.

Šabački pankeri će prvi put za 30 godina karijere svirati u sali Amerikana i takođe će premijerno odsvirati jedan od svojih albuma od početka do kraja – “U magnovenju”.

U pitanju je izdanje koje im je obeležilo karijeru i donelo najveće hitove, od uvodne, naslovne pesme „U magnovenju“, preko „Bolje soko….“, „Vođa“, „On je ona je“, kultne „Ima nas“, „Petra“, „Ona“, „P5“, „Privatni rat“, „On“, „Anja, volim te“ sve do poslednje pesme na albumu, simbolično nazvane „Kraj“.
Ali tu nije kraj, Goblini uz kompletan album „U magnovenju“ najavljuju i hitove sa ostalih albuma.

U poslednje vreme pankeri su imali solo koncerte u Atrijumu Beogradskog sajma i Bašti KST u Beogradu, a učestvovali su i na manifestacijama i festivalima širom Srbije, kao što su Exit, Beer fest ili Arsenal fest 2022 u Kragujevcu.

Čovek koji je delio mikrofon sa Nikom Kejvom na Exitu 2022 i kome je muzičar poslao svoje staro koncertno odelo zove se Nikola Krstić i dolazi sura uveče, 23.03. u beogradski klub Zappa Baza sa njegovim Cave Dogs – Nick Cave Real Tribute bendom.

Publika će se prepustiti čarobnim melodijama i dirljivim tekstovima australijskog rok pesnika, pisca i scenariste Nika Kejva, od romantičnih balada benda “Bad Seeds” do sirovih, visokoenergetskih pesama grupe “Grinderman”, i “Cave Dogs’ nastupaju sa umetničkom osetljivošću pravih obožavaoca.

Za sve one koji su ikada bili ganuti muzikom melanholičnog umetnika, „Cave Dogs“ je nezaobilazno iskustvo i slavljenje njegovog trajnog nasleđa, poručuju organizatori iz Zappa Baze.

Muzička konferencija i festival “Kontakt 2023” biće održani od 23. do 25. marta u Beogradu.

Sutra veče u klubu Anti shop Elektropionir nastupiće tandem Mr. Lee & IvaneSky, a u Domu omladine – Goran Bare i Majke, sa gostima “Sharks, Snakes and Planes”.

U petak će svirati takođe u DOB-u Kralj Čačka, u Velikoj sali, dok je “Paraf” u sali “Amerikana”, a Vojko V u klubu Zappa Baza.

Subota je rezervisana za “Repetitor” sa gostima “Ministranti” isto u DOB-u, “Amerikana”.

Malo je toga što se o višedecenijskom radu Gorana Bareta i grupe “Majke” ne zna, rekli bi njihovi iskreni fanovi.

Zna se samo da dosta dugo nisu svirali u Beogradu, od Beer festa 2019. godine, i svojim solo koncertom otvoriti muzički program sedmog izdanja Kontakta.

Najveći događaj profesionalaca muzičke industrije u regionu, Kontakt konferencija, showcase i festival održaće se sedmi put u Beogradu.

#Kontakt23 će ponovo u martu Beograd učiniti centrom susreta profesionalaca iz sfere muzičkog biznisa.

Novo izdanje Kontakta obeležiće tribine, paneli, kreativne radionice i javne diskusije koje imaju cilj da dodatno unaprede rad svih sektora koji čine kreativne industrije zabave.

„Evo me opet dolazim, vraćam se tebi ja“, poručuje poznati reper Vojko V ovdašnjoj publici i gostima koji će biti prisutni na Kontaktu, na najvećem događaju profesionalaca muzičke industrije u regionu.

Već godinama jedan od najaktuelnijih regionalnih hip-hop izvođača i svojim nastupom u Zappa Bazi uveličaće 7. izdanje Kontakt konferencije i festivala.

Posle dugačke koncertne pauze Kralj Čačka vratio se na scenu krajem prošle godine, objavio novu pesmu i video spot i održao nekoliko koncerata za pamćenje pre svega upravo u Domu omladine Beograda.

Ovaj novi koncert koji svestrani umetnik sprema u okviru #Kontakt23 biće baš poseban: Nenad Marić i bend na bini Velike sale DOB, sa publikom koja sedi i sa repertoarom koji je prilagođen ambijentu.

Muzičar je u utorak veče, 21.03. nastupao u svom rodnom gradu Čačku, na multimedijalnoj spektakl proslavi Čačka kao evropske prestonice kulture 2023.

Alternativni rok bend “Repetitor” ove godine obeležava 15 godina od izlaska debi albuma “Sve što vidim je prvi put”.

Sada će publiku uživo podsetiti na njihov prvenac – u subotu, 25. marta u Domu omladine Beograda.

Emocije publike povodom ovog izdanja pobudili su klupskom svirkom u Elektropioniru, koja je vrlo brzo rasprodata.

Album ,,Sve što vidim je prvi put” je reizdat na vinilu pod etiketom diskograsfske kuće “Odličan Hrčak” (2022), a pored pesama sa ovog albuma, rok trio “Repetitor” će napraviti i “best of the best” set listu kojom će još jednom demonstrirati zašto i dalje važe za najenergičnijibend u regionu.

Grčki indie bend “Whereswilder” nastupiće u SKCNS Fabrici u četvrtak, 23. marta, a uz njih će svirati i grupe “Norveška šuma” i “See It My Way”.

Whereswilder je jedan od najboljih bendova grčke indie scene, koji je osnovan u Atini 2014. godine. Čine ga Giannis Rallis – vokal/gitara, Alekos Voulgarakis – gitara, Vasilis Nišopoulos – vokal/bas i Manolis Giannikios – bubnjevi.

Aktuelni album “Movement in Place” (United We Fly, 2021) inspirisan je popularnim muzičkim žanrovima 70-tih godina – soft rokom, soulom i fankom.

Whereswilder su nastupali na festivalima u Grčkoj i Evropi (Europavox), a 2023. počinju turnejom po Evropskoj uniji.

Jedan od najpopularnijih bendova Srbije u poslednjh 35 godina “Van Gogh” konačno će održati klupski koncert u Srpskoj Atini, kako mnogi nazivaju Novi Sad.

Nakon mnogobrojnih koncerata na raznim novosadskim manifestacijama i festivalima, pre svega na Exitu, grupa “Van Gogh” će se 24. marta predstaviti vernoj publici u atmosferi potpuno drugačijoj od one na koju su fanovi ovih rok velikana navikli.

Od debi albuma „Tragovi prošlosti“ 1986. godine do za sada poslednjeg materijala „More bez obala“ (2019) izdali su 10 studijskih, 4 live albuma, 3 kompilacije, 3 video izdanja, osvojili su dva puta nagradu za najboljeg izvođača na MTV Adria, nagradu za najbolju grupu i najbolji koncert 2010., nagradu za najbolji album 2019. i najbolju rok numeru 2020. kao i najbolji koncert 2022. godine.

Osvajali su dva puta Beogradsku Arenu, više puta Dom omladine Beograda, od nedavno su pohodili i uvek rasprodali koncerte u Mts Dvorani (bivšem Domu sindikata) – 2019. i 2022. godine, i naravno uvek su veoma traženi na festivalima – Exit, Beer fest i Arsenal fest, gde ih gleda između 50 000 i 100 posetilaca.

Bogata biografija VG zaslužuje veliko poštovanje i obećava sjajan provod, a Zvonimir Đukić Đule (frontmen, tekstopisac, pevač, gitarista, kompozitor), Srboljub Radivojević Srba (bubnjar) i Dragan Ivanović Gaga (bas gitarista) učiniće ovo veče u Domu kulture nezaboravnim i ne propustite priliku da budete deo istorije koja će se 24. marta ispisati na stranicama Van Gogha, poručuju iz ove ustanove.

Mladi pank bend “Keni nije mrtav” nastupiće ponovo u Beogradu u subotu, 25. marta uz sudar svetova na sceni kluba Zappa Baza

„Ne sviramo Beograd tako često, ali kada dođe na red, uvek postoji poseban razlog, ali i nestvaran ivent. Povod je, novi singl koji izlazi 10. marta, razlog je: Želimo da napravimo najluđu žurku u Beogradu 25. marta u Beton hali u Beogradu!“, srdačno poručuju mladi momci iz ovog neobičnog pank-rok benda., koji je nastupao u sali “Amerikana” DOB-a, i na raznim festivalima i manifestacijama po Srbiji i Beogradu (Beer fest, Exit, Arsenal fest).

Takođe, za sam kraj, alternativni elektro rok bendovi “E-Play” i “Artan Lili” će imati u subotu, 25. marta svoje solo koncerte po Srbiji.

Liderka, pevačica i basistkinja Maja Cvetković, gitarista Nemanja Velimirović i bubnjar Goran Ljuboja Trut ispred grupe “E-Play” sviraće u Čačku na sceni kluba Zona 9, dok će tandem snova Bojan i Romana Slačala sa svojom ekipom iz “Artan Lilija” gostovati u klubu “Mladost” u Subotici, gde će predstaviti pesme sa skoro cela tri albuma.

Nemanja Velimirović će sa svojim drugim sastavom – duom “Short Reports” svirati dan ranije, 24.03. u Valjevu, u pivnici Tćardak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.