U trendu

Koncerti za vikend u BG: Rundek, Frajle, Kerber, Goblini. . .

BEOGRAD – Hrvatski muzičar Darko Rundek & Ekipa, ženski sastav Frajle”, niška rok grupa “Kerber”, šabačka pank rok atrakcija “Goblini”, rokabili bend “Vampiri”, neki su od muzičkih imena koji će održati koncerte do kraja nedelje u Beogradu.

Večeras je prvi od tri koncerata u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ održati frontmen bivše novotalasne grupe “Haustor” – Darko Rundek, čest gost Beograda i Srbije, koji je prošle godine takođe imao tri rasprodatra koncerta na ovom živopisnom prostoru. Naredni nastupi su sutra i u nedelju, 28. avgusta.

U organizaciji promoterske koncertne agencije “Long Play”, Rundek & Ekipa će promovisati i dalje aktuelni album „Brisani prostor“ (2020), koji je izašao tokom prvog talasa pandemije.

Koncert na Zidiću ispred Doma omladine Beograda održaće sutra uveče bend “Nataleé” (20.00h).

Plato Milana Mladenovića će tako ugostiti alternativni beogradski sastav čiji je lider kantautorka Natalija Rajković, nastao u decembru 2018. godine, a ubrzo je usledio njihov prvi javni nastup – koncert. Pored mnogih samostalnih koncerata u Beogradu, Nataleé bend je 2019. godine učestvovao na televizijskom takmičenju “Bunt Rok Festival” gde je promovisao novu pesmu “Prvi plan” i sa njom osvojio drugo mesto.

Iste godine, tokom leta bend Nataleé je učestvovao na više festivala: “Beer fest”, “Rock Village”, “Outhide”,”Valjevski festival filma” i “San Derven”.

Sastav čine – Natalija Rajković (glavni vokal i ritam gitara), Branislav Dragović (disk džokej, skreč, ritam mašina), Aleksandar Dervišević (bas gitara) i Nikola Burović (solo gitara), Luna Škopelja (klavijatura), Dušan Murišić (truba) i Andrija Petrović (trombon).

Petak je takođe rezervisan i za samostalni koncert pank rok grupe iz Šapca – “Goblini”, koji će svirati u bašti Kluba studenata tehnike – KST.

Pevač i frontmen Branko Golubović Golub i ekipa slave 30 godina od nastanka benda, ba turneji “Istinita priča”, i nedavno su imali solo koncert na Beogradskom sajmu, svirali su na 12. Arsenal festu, i nastupiće ove sedmice i na festivalu “Gitarijada” u Zaječaru.

Goblini su 1995. godine imali prvi beogradski koncert upravo u KST-u i izdali prvi live album.

Konceretom čelistkinje Jela Cello sinoć je počeo filmsko-muzički festival “Zemun fest” i trajaće do 28. avgusta na više lokacija u Zemunu.

Muzički program na platou kod restorana “Venecija” na Zemunskom keju uključuje četiri koncerta – rokabili pop rok bend “Vampiri” će gostovati večeras sa promocijom najnovijeg albuma,sutra će nastupiti popularni ženski trio “Frajle” iz Novog Sada (osvajali su više prostora u prestonici Srbije – Mts Dvoranu su nedavno rasprodali tri puta, Sava centar).

Na Zemun festu subota, 27.08. je rezervisana za rokere iz Niša “Kerber” koji slave 40 godina karijere (nedavno su imali koncert na Niškoj tvrđavi, pre toga i u Mts dvorani), a poslednje veče 28.08. publika će slušati noviju beogradsku grupu “Fantom”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.