U trendu

Konkurs za Gudačku reprezentaciju mladih

BEOGRAD – Proslavljeni violinista Stefan Milenković i nacionalna platforma „Srbija stvara“ raspisuju konkurs za izbor najtalentovanijih mladih virtuoza gudačkih instrumenata u Srbiji, od 18 do 26 godina, koji će predstaviti svoju zemlju nastupom na Svetskoj izložbi EKSPO 2020 Dubaji.

Pažljivo odabrana gudačka reprezentacija mladih nastupiće pred celim svetom rame uz rame sa Stefanom Milenkovićem na svečanoj proslavi Dana državnosti Republike Srbije – 15. februara 2022. godine u Dubaiju.

Konkurs je otvoren do 7. novembra 2021. godine, a prijavu (popunjen formular, zvaničnu biografiju i video snimak do 10 minuta) je potrebno poslati putem forme koja je dostupna na zvaničnom sajtu platforme – Serbiacreates.rs

Po završetku konkursa, stručni selektorski tim na čelu sa virtozom i profesorom Milenkovićem, odabraće grupu muzičara koji će na Svetskoj izložbi predstaviti specijalno koncipiran program za ovu priliku.

Tokom decembra i januara, muzičare će pripremati lično profesor Milenković.

„Kao nekom ko dugi niz godina radi sa decom i mladima, izuzetno mi je drago što će našim mladim umetnicima biti pružena ovakva šansa, da na najvećoj svetskoj manifestaciji predstave svoju zemlju i svoj talenat učešćem u našoj jedinstvenoj gudačkoj muzičkoj reprezentaciji Srbije. Verujem da ćemo zajedno stvoriti nešto zaista originalno i posebno“, ističe Milenković, koji je i sam dugogodišnji kreativni ambasador nacionalne platforme Srbija stvara.

Svim mladim muzičarima, koji budu odabrani na konkursu za nastup na Svetskoj izložbi, biće obezbeđeni put, smeštaj i boravak u Dubaiju.

„Ovo je jedinstvena prilika da na najbolji način predstavimo Srbiju, ali i da se ohrabre i nagrade naši najuspešniji mladi muzički talenti, kao i da im se pruži prilika za predstavljanje na međunarodnoj sceni. Veoma smo zahvalni Stefanu na ovoj fantastičnoj ideji“, izjavila je Ana Ilić, viša savetnica predsednice Vlade Republike Srbije za kreativne industrije i turizam koja predvodi tim Srbija stvara.

Rok za prijavu na konkurs je 7. novembar 2021. godine, a imena pobednika konkursa biće objavljena 12. hovembra 2021. godine na sajtu nacionalne platforme https://serbiacreates.rs.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.