U trendu

Kuzmanović: U BDP sam nosio kutije, sad nosim repertoar

BEOGRAD – Glumac Andrija Kuzmanović postao je nedavno stalni član ansambla Beogradskog dramskog pozorišta, a 1. decembra ga tamo očekuje premijera komada “Liliom” u režiji Ane Tomović, u kome igra naslovnu ulogu.

Kuzmanović je danas tim povodom održao konferenciju za novinare u hotelu Nota, podelivši utiske sa proba i težinu ulaska u lik Lilioma, šarmantnog probisveta koji radi u zabavnom parku, a kojim upravlja njegova ljubavnica, gospođa Muskat.

“Liliom je tip sa margine, nisam do sada igrao takav lik. Sviđa mi se da igram nekog iz naše svakodnevice, a Liliom je baš takav – momak iz kraja, čovek od krvi i mesa, neko koga svi znamo”, kazao je Kuzmanović.

Radeći na bilo kom liku, trudi se, kako ističe, da pronađe ili probudi u sebi njegove osobine. “Ostavljam sebe u svakoj ulozi, kao što iz svake nešto ponesem. Što više i bolnije proživiš ulogu, postaješ pravi glumac“.

U poslednje vreme angažovan je i u pozorištu, ali i na televiziji i filmu, a kako priznaje rado je pristao da mu napokon posao bude na prvom mestu.

“Čim se uljuljkaš i pomisliš da si došao do vrhunca, tada najviše stagniraš. Zato se uvek trudim da se takmičim sa samim sobom i budem bolji od sebe“.

U toku je druga sezona “Senki nad Balkanom”, a njegov lik inspektora Tankosića privukao je veliku pažnju.

“Očekivali smo da druga sezona izazove bum”, kaže Andrija komentarišći scene sa koleginicom Natašom Ninković koje je su izazvale buru u medijima, kao “normalnu stvar i sastavni deo života svakog glumca”.

“U tim trenucima razmišljam o koleginicama, jer su one žene i majke i njima su takve scene najteže. Nama je to prestalo da bude tabu onda kada smo odlučili da se bavimo ovim poslom“.

Povodom toga što je postao stalni član Beogradskog dramskog pozorišta, ističe da je najlepši proces kada u jednoj kući pođeš put “od nošenja kutija na scenu, do nošenja repertoara”.

Priželjkuje, ističe, više savremenih uloga, poput Ljube u seriji “Jutro će promeniti sve”, jer se naigrao epoha.

“Samo sam sada mlad i voleo bih to da iskoristim do kraja.”

Premijerom predstave “Liliom” počeće prvi festival “RUTA” (Regionalna unija teatara), koji će trajati do 6. decembra u Beogradskom dramskom pozorištu.

RUTU čini šest reprezentativnih pozorišnih kuća regiona, ujedinjenih u estetskom, repertoarskom i organizacionom modelu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.