Maja Gojković osuđuje nasilje nad devojkama u školi glume

BEOGRAD – Ministarka kulture i informisanja Maja Gojkvić izjavila je da je „ispovest mlade glumice Milene Radulović koja svedoči o stravičnom seksualnom nasilju koje je preživela u poznatoj školi glume sa razlogom uznemirilo čitavo naše društvo i pokazalo da je seksualno nasilje nad decom i ženama prisutno, često prikriveno i zato je neophodno da sve žrtve imaju jasnu podršku svih nas i u borbi koju vode“.

Kako ističe u saopštenju za javnost Gojkovićeva pruža veliku podršku Mileni Radulović i svim drugim devojkama koje su prošle kroz patnju i torturu.

„Odajem tim devojkama zahvalnost na hrabrosti i odlučnosti da progovore o ovom teškom iskustvu. Ovo je važno ne samo zbog Milene već i zbog svih devojaka i žena koje su se nalazile ili nalaze u ovakvoj situaciji, posebno iz sveta kulture koje su često žrtve nasilja o kome se u svetu kulture Srbije sve više govori“, navodi Gojkovićeva.

Ona naglašava i da je na čitavom društvu sada da ih podrži, a na nadležnim organima da hitno i efikasno reaguju u ovom slučaju.

„Zato pozdravljam već prve reakcije državnih organa i očekujem da ovaj slučaj dobije i sudski epiolog, kako bi odgovorni snosili zakonske posledice i sankcije, a naše društvo poslalo jasnu poruku svima da seksualno nasilje nad devojčicama i ženama je neprihvatljivo i ne može ostati nekažnjeno“, navela je Maja Gojković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.