U trendu

Maja Trifunović dobitnica nagrade 'Laza Kostić', za knjigu 'Gutači vatre'

Nagradu „Laza Kostić“, za najbolje književno delo objavljeno između dva Međunarodna sajma knjiga u Novom Sadu, dobila je Maja Trifunović za knjigu „Gutači vatre“, koji je objavila izdavačka kuća „Laguna“.

Kako je saopšteno iz Novosadskog sajma, Nagrada za najbolje delo u oblasti književnosti za decu pripala je Urošu Petroviću za knjigu „Bajke – prvih sedam“, takođe u izdanju beogradske „Lagune“.

Žiri za dodelu nagrade „Laza Kostić“, čiji je predsednik Vladimir Gvozden i članovi Milica Vučković i Goran Ibrajter, odlučio je da Nagradu za izdavački poduhvat godine dodeli Srpskom narodnom pozorištu za izdanje „Enciklopedija Srpskog narodnog pozorišta“ (I-III toma).

Specijalna nagrada pripala je izdavačkoj kući „Prometej“, Arhivu Vojvodine, Pokrajinskom zavodu za zaštitu spomenika kulture i Vukovoj zadužbini za „Sabrana dela Dejana Medakovića“.

Nagrade će biti uručene sutra, 7. marta, nakon Svečanog otvaranja Sajma knjiga i Izložbe umetnosti „Art Ekspo“, koji se do 13. marta održavaju u Hali „Master“, na Novosadskom sajmu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar