U trendu

Manifestacija „Dani domaćeg filma“ u 26 gradova Srbije

BEOGRAD – Manifestacija „Dani domaćeg filma“ održaće se 29. i 30. oktobra u više od 40 bioskopa širom Srbije, saopštili su danas organizatori.

Festival će se održati u 26 gradova Srbije: Lazarevac, Zrenjanin, Vrbas, Beograd, Apatin, Lajkovac, Ivanjica, Gračanica, Vrnjačka Banja, Sopot, Prijepolje, Subotica, Niš, Blace, Bor, Arilje, Bačka Palanka, Kanjiža, Doljevac, Požarevac, Gornji Milanovac, Jagodina, Trstenik, Leskovac, Negotin i Loznica.

Petak, 29. oktobar rezervisan je za dokumentarni program, u okviru kojeg će biti prikazano 12 domaćih dugometražnih filmova, dok su u subotu, 30. oktobra, na programu dva nagrađivana domaća igrana filma -„Jedini izlaz“ Darka Nikolića i „Vikend sa ćaletom“ Miroslava Momčilovića.

Cilj manifestacije je promocija domaćih dokumentarnih filmova koji nisu imali široku bioskopsku distribuciju, a zaslužuju da ih vidi veći broj publike.

Ulaz na dokumentarna ostvarenja je besplatan, dok se za dva igrana filma plaća simbolična suma.

Manifestacija je nastala na inicijativu Filmskog centra Srbije (FCS) uz podršku partnera – organizacije „DOK Srbija“, lokalnih bioskopa i mnogih kulturnih centara po Srbiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.