U trendu

Međunarodni naučni sastanak slavista u Vukove dane

BEOGRAD – U Beogradu i Tršiću će se od 13. do 17. septembra održati 48. Međunarodni naučni sastanak slavista u Vukove dane u organizaciji Međunarodnog slavističkog centra.

Važna pitanja vezana za jezik i književnost razmatraće oko 90 naučnika iz zemlje i sveta.

Kao i svake godine učestvovaće nastavnici i saradnici sa Filološkog fakulteta u Beogradu, Instituta za književnost i umetnost, Instituta za srpski jezik, Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, Filozofskog fakulteta u Nišu, Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu, Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, Učiteljskog fakulteta u Leposaviću, iz Banjaluke, Istočnog Sarajeva, Nikšića, Cetinja.

Svoje referate izložiće profesori sa uglednih slavističkih katedri iz Berlina, Bordoa, Bratislave, Varšave, Velikog Trnova, Vroclava, Kijeva, Ljubljane, Notingema, Odese, Pariza, Peskare, Plovdiva, Poznanja, Praga, Sankt Peterburga, Sofije, Torina, Hamburga.

Najavljene su tri teme „Jezičke jedinice srpskog jezika u sistemu i kontekstu“, „Kritička i književnonaučna misao Pavla Popovića“ u čast 150. godišnjice rođenja velikog istoričara srpske književnosti i „Srpski jezik, književnost i kultura na stranim univerzitetima – aktuelno stanje i perspektive“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar