U trendu

Mel Gibson režira „Hamleta“

Mel Gibson priprema svoj prvi rediteljski nastup u pozorištu. Posle režiranja na filmu („Braveheart“), Gibson će se u ovoj ulozi naći i na pozorišnoj sceni Los Anđelesa. Slavni glumac postavlja Šekspirovog „Hamleta“, a u naslovnoj ulozi će se naći Robert Downey Jr.

Melu je vrlo dobro poznata uloga koju je poverio svom kolegi, s obzirom da je Hamleta tumačio na filmu 1991. godine, sarađujući sa slavnim rediteljem Frankom Zefirelijem.

Predviđeno je da probe započnu januara sledeće godine i da se do tad održe audicije i dopuni podela, koja još nije gotova. I za Mela i Roberta će projekat predstavljati izazov, jer Mel po prvi put režira u pozorištu, a Robert se nikada ranije nije „susreo“ sa Šekspirom. Melov partner iz filma „Air America“ je takođe i skoro izašao iz zatvora gde se našao zbog posedovanja droge, tako da je oran za rad, ali i malo „zarđao“. Bez obzira na boravak u kaznenoj ustanovi (od 1997. godine), ni tokom izdržavanja kazne ponude za posao nisu prestajale da pristižu, tako da Roberta čeka i uloga u popularnoj seriji Ally McBeal.

Ovaj pozorišni projekat će producirati sam Mel Gibson sa svojom kompanijom „Icon“, sa kojom je takođe snimio i „Braveheart“ za koji je dobio Oskara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.