U trendu

'Milivojev štap i šešir' glumicama Lidiji Savić i Ivi Ivanović

Susreti varoških amaterskih trupa „Milivojev štap i šešir“ otvoreni su u Požarevcu nastupom beogradskog Studija BIS, a do četvrtka i kraja festivala publici će se predstaviti ansambli iz Sente, Kragujevca, Požarevca, Gornjeg Milanovca i Krnjeva.

Predstava „Let“, kojom je BIS otvorio susrete, adaptacija je romana američkog pisca i avijatičara Ričarda Davida Baha, poznatog pre svega po popularno filozofskom romanu „Galeb Džonatan Livingston“, ali i po kasnijim delima „Iluzije“, „Most preko večnosti“, „Jedno“…

Publiku je sinoć osvojila glumica Lidija Savić ulogom Džonatana Livingstona, a žiri Iva Ivanović tumačenjem lika galeba Flečera Linda.

Savićeva je za ulogu u Požarevcu, na susretima varoških amaterskih pozorišta proglašena glumicom večeri i nagradjena replikom štapa Milivoja Živanovića.

Odlukom žirija glumica Iva Ivanović nagradjena je za „slikovito kreiranje“ role galeba Flečera Linda.  

Bard srpskog pozorišta, glumac Milivoje Živanović, karijeru je počeo kao glumac putujućeg pozorišta Srbije 1919, a štap i šešir nosio je od najranijih dana glume i do smrti 1976.

Pre početka predstave, u galeriji „Obojena svetlost“ otvorena je izložba fotografija „Požarevac iz vazduha“ Marka Stevanića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar