U trendu

Miloš Šobajić 5. marta otvara Galeriju Kombank Dvorane

BEOGRAD – Galerija Kombank Dvorane biće svečano otvorena 5. marta izložbom slika, skulptura i video rada savremenog slikara i svestranog umetnika Miloša Šobajića,saopštili su iz te ustanove kulture.

Nova postavka će predstaviti sedam monumentalnih slika nastalih u poslednjih 10 godina, kao i slika koja je obeležila početak stvaralaštva ovog umetnika u Parizu, kao i tri umetnikove skulpture koje su izlagane širom Evrope,a koje će ostati deo trajne umetničke postavke Kombank Dvorane.

Na otvaranja izložbe koja će trajati do 25. marta, biće predstavljena i autobiografija Miloša Šobajića , „Mojih devet života“ u izdanju kuće „Vukotić Media“

Miloš Šobajić je srpski i francuski umetnik, rođen 1945. u Beogradu, a diplomirao je Likovnu akademiju 1970.godine.

Živi i radi u Parizu od 1972, a 2005. u Beogradu jedan je od osnivača Fakulteta za umetnost i dizajn pri Univerzitetu Megatrend, na kojem je profesor i dekan od 2014. godine.

Bio je i gostujući profesor na “Luxun Academy of Fine Arts” u Kini, gde je predavao slikarstvo od 2004. do 2006. godine.

U veoma bogatoj karijeri imao je preko 80 samostalnih i čak 420 dvadeset grupnih izložbi po svetu i njegova dela se nalaze u 40 muzeja po svetu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.