U trendu

Mira Furlan: Ne pada mi na pamet da živim u vulgarnoj Hrvatskoj

Slavna balkanska glumica Mira Furlan, koja je u poslednje dve decenije igrala i u nekoliko poznatih američkih SF serija, ponovo se obrela u Hrvatskoj kako bi u pozorištu nastupala u drami „Kasandra“.

Furlan je u intervjuu za list „Azra“ rekla dase dobro snašla u Kaliforniji, uz napomenu da i danas prosečni Amerikanci ni ne znaju gde su države Balkana i kako se zovu, a kamoli da imaju ideju o tome šta se na ovim prostorima dešavalo početkom devedesetih godina.

Glumica je rekla da je emigracija „teška disciplina“ jer se prihvata tuđa slika o sebi, što opet nije lako, baš kao i to da se čovek mora pomiriti da ovo podneblje više nije isto.

„Tokom svojih nedavnih boravaka u Hrvatskoj shvatila sam da je čitav prostor toliko zagađen senzacionalizmom, vulgarnošću i primitivnim nacionalističkim diskursom koji se nije promenio od devedesetih kad sam otišla, da sam zaključila kako tu, zapravo, više nemam šta da tražim. To je tužna pomisao. Ali, nažalost, istinita. A istinu treba prihvatiti. Nemamo drugog izbora“, rekla je ona.

Mira Furlan dodala je i da se pomirila sa prošlošću, ali…

„Jesam li uspela da prihvatim sadašnjost? Radim na tome“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.