Mirjana Karanović: Ne želim više da glumim sa Lečićem

BEOGRAD – Istaknuta dramska umetnica Mirjana Karanović obavestila je danas Jugoslovensko dramsko pozorište (JDP) i celu javnost da ne želi više da igra u predstavi „Mamu mu j… ko je prvi počeo“ s Branislavom Lečićem zbog skandala u kome je glumac umešan.
“Poštovani, obaveštavam vas da odbijam da igram sa Branislavom Lečićem u predstavi „Mamu mu je*em ko je prvi počeo“, u znak protesta zbog njegovog ponašanja prema koleginici Danijeli Štajnfeld. Ovo se odnosi i na sve eventualne buduće predstave sa istim glumcem. Spremna sam da predstavu igram ukoliko se odlučite da ga zameni drugi glumac”, glasi objava Mirjane Karanović na Instagramu.
Predstava na Velikoj sceni “Ljuba Tadić” nastala je u periodu pre pandemije, prema tekstu Dejana Dukovskog, u režiji gosta iz Makedonije Slobodana Unkovskog.
Branislav Lečić je stalno zaposlen u JDP-u, a trenutno se nalazi u sred skandala u kome je optužen da je silovao glumicu Danijelu Štajnfeld, o čemu je obavešteno Više tužilaštvo, kao i cela javnost, koja je time šokirana.
Mirjana Karanović je do nedavno bila stalno zaposlena u JDP-u, ali je ove godine prešla u Beogradsko dramsko pozorište (BDP), gde je aktuelna i sa novom predstavom “Čitač” prema romanu Bernarda Šlinka, u režiji Borisa Liješevića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.