U trendu

Mostar Sevdah Reunion 15. marta u Dorćol Placu

BEOGRAD – „Mostar Sevdah Reunion“, nakon rasprodatih sala Centra „Sava“, Kolarca i Mikser hausa, nastupiće 15. marta u „Dorćol Placu“.

Sastav „Mostar Sevdah Reunion“ smatraju „pionirima sevdaha 21. veka“ i „najvećim bosansko-hercegovačkim kulturnim ambasadorima“, a oni svojim jedinstvenim stilom izvođenja, kombinujući izvorne sevdalinke sa džezom, bluzom, soulom i etno elementima, oduševljavaju publiku širom sveta.

O njihovom uspehu svedoči i činjenica da njihov najnoviji album već treći mesec zaredom na evropskoj top listi „world musica“ koju pravi EBU (Eurovisian Boradcating Union ).

Takođe i najnoviji video spot benda, „Srdo moja“, u izvođenju mlade Antonije Batinić – novog ženskog vokala u bendu, našao se na januarskoj prvoj poziciji „world music“ internet platforme „Ethnocloud“.

Na poslednjem studijskom albumu “Mostar Sevdah Reunion presents Sreta – The Balkan Autumn”, u izdanju holandskog „Snail Recordsa“, bend je predstavio svetskoj “world music” sceni Milutina Sretenovića Sretu, koji je svoj TV debi imao u emisiji “Nikad nije kasno”.

Bendu je bilo dovoljno samo jednom da ga vide i čuju uživo, kada im se pojavio kao specijalni gost povodom obeležavanja 80. rođendana kralja romske muzike, pokojnog Šabana Bajramovića, nakon čega su stupili u saradnju s njim.

Ulaznice za koncert u „Dorćol Placu“ mogu se naći u ograničenom broju po pretporodajnoj ceni od 900 dinara na prodajnim mestima GIGS TIXa, kao i na blagajni „Dorćol Placa“.

Od 1. marta ulaznica će koštati 1.100 dinara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar