U trendu

Mrešćenje šarana u Ateljeu 212 od 17. maja

Komad „Mrešćenje šarana“ Aleksandra Popovića u režiji Milana Neškovića, premijerno će biti izveden 17. maja na sceni „Mira Trailović“ beogradskog Ateljea 212.

Ovom predstavom, Aleksandar Popović ponovo će se igrati na sceni Ateljea 212, na kojoj je pre 52 godine, 30. decembra 1964, izvodjenjem farse „Ljubinko i Desanka“ u režiji Radeta Markovića, započeo svoj pozorišni rad i život kao jedan od najoriginalnijih i najsmelijih autora srpske dramske književnosti i najveći modernista i revolucionar srpske posleratne drame, saopštio je Atelje 212.

„Mrešćenje šarana“ je komad o prelomnim istorijskim trenucima, političkim previranjima i velikim društvenim promenama koje se paralelno dogadjaju u jednoj kući, unutar mešovite porodice malih građana i seljaka, koji se, medjusobno, bore za vlast i prevlast.

U predstavi igraju: Svetozar Cvetković, Hristina Popović, Nenad Jezdić, Viktor Savić, Nemanja Oliverić, Dubravka Mijatović, Ivan Jevtović i Dragana Djukić.

Dramaturg predstave je Jelena Mijović, autorka scenografije je Vesna Popović, kostime je osmislila Marina Medenica, a kompozitor je Vladimir Pejković.   

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar