U trendu

Muzička sekcija Vojne akademije na Beogradskoj zimi

BEOGRAD – U okviru gradske manifestacije „Beogradska zima“, sinoć su na Trgu Republike u Beogradu nastupili članovi muzičke sekcije Vojne akademije, što je bio njihov drugi koncert na ovoj manifestaciji u proteklih mesec dana.

Beograđani su uživali u popularnim pop i rok numerama, kao i u melodijama izvorne narodne muzike koje su izvodili članovi benda, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Major Nebojša Kljajić iz Vojne akademije ističe da je muzička sekcija predstavila samo deo talenata koje kadeti Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije poseduju i koje imaju prilike da neguju i razvijaju.

„Vojna akademija pruža vrhunsko obrazovanje i mogućnost stalnog napredovanja i usavršavanja. Posebno smo ponosni, jer ove godine Vojna akademija obeležava jubilej -170 godina postojanja i rada. Kadeti svakoga dana potvrđuju koliko su vredni, odgovorni i koliko su posvećeni svom cilju da postanu časni i stručni oficiri Vojske Srbije“, kaže major Kljajić.

Kadet 141. klase Vojne akademije David Novaković član je muzičke sekcije već godinu dana. On naglašava da muzička sekcija, kao i brojne druge na polju nauke, kulture i sporta, omogućava kadetima da upotpune svoje vreme, da se usavršavaju i rade ono što ih ispunjava.

„Sekciju uspešno pohađam i uz brojne aktivnosti koje imam kao kadet, a tiču se mog školovanja i usavršavanja, kako bih posle četiri godine izašao kao stručan oficir Vojske Srbije. Proces školovanja u Vojnoj akademiji pruža velike mogućnosti za sticanje novih znanja i veština, a sve to je potpomognuto najsavremenijim uslovima u kojima živimo i radimo“, izjavio je kadet Novaković.

Od 1. februara do 15. marta biće otvoren konkurs za upis u vojne škole.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar