U trendu

Naredne godine BDP dobija letnju scenu na otvorenom

BEOGRAD – Naredne godine Beogradsko dramsko pozorište dobiće letnju scenu, na otvorenom, najavio je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

On je istakao da će Grad Beograd sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija uložiti 12,6 miliona dinara u izgradnju montažno-demontažne letnje scene BDP-a.

Radojičić je naveo da Grad nastavlja politiku razvoja u svim segmentima, dodajući da su tokom pandemije virusa korona, protekle dve godine, posebno dva domena bila pogođena – sport i kultura.

„Kultura i sport su bile posebno ugrožene oblasti, sa ogromnim gubicima. Kulturni i sportski sadržaji su nedostajali publici u Beogradu. Sa zadovoljstvom mogu da kažem da će Beogradsko dramsko pozorište, koje je jedno od najaktivnijih i najposećenijih u glavnom gradu, dobiti mogućnost da svoje predstave prikaže publici i na otvorenoj sceni tokom letnjih meseci“, rekao je Radojičić, a saopštila Gradska uprava.

On je dodao da će se raditi i na unapređenju uslova za sportske aktivnosti, pa će tako biti proširene pešačke staze na Adi Ciganliji, za šta će biti izdvojeno blizu 27 miliona dinara.

Takođe, radi sanacije krova hale sportova u sastavu Sportskog centra „Novi Beograd“ biće izdvojeno 19 miliona dinara.

„Dalje širenje mreže pešačkih i biciklističkih staza, kao i renoviranje sportskih objekata neki su od prioriteta Grada, jer želimo da našim građanima budu dostupna mesta za rekreaciju i sport, kao i kulturni sadržaji na otvorenom, koji su svakako bezbedniji za zdravlje u uslovima pandemije“, rekao je Radojičić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar