U trendu

Neki to vole vruće

Nekada veliki hit Pozorišta na Terazijama, „Neki to vole vruće“, koji je svojevremeno režirala Soja Jovanović, ponovo je postavljen na novoj sceni ovog teatra. Za obnovu ovog mjuzikla zaslužni su Rade Marjanović i Svetislav Bule Goncić koji se i ovog puta pojavljuju u ulozi muzičara Džoa i Džerija, koji sticajem okolnosti moraju da postanu Džozefina i Dafne. U novoj postavci, umesto Ivane Mihić ulogu Puslice (koju je u Vajlderovom filmu igrala nezaboravna Merilin Monro) ovoga puta tumači Bojana Stefanović.

Rade Marjanović i Svetislav Bule Goncić poštovali su u potpunosti rediteljsku postavku Soje Jovanović, s tim što su ipak učinjene izvesne promene u glumačkoj podeli. Gangsterskog bosa Kamućo Kamašnu igra Dragan Vujić, Slatku Džezi igra Zinaida Dedakin, a starog milionera kojeg je nekada tumačio Bata Paskaljević danas igra Božidar Bole Stošić. Radnja mjuzikla smeštena je u tridesete, Vajlderov film je snimljen pedesetih, a režija Soje Jovanović napravljena je devedesetih. Stiče se ipak utisak da vreme ne škodi ovom tekstu. Sve je dobro i vrlo jasno koncipirano u samom libretu, koji je uporišna tačka predstave. Razigranost, raspevana atrmosfera i duhovito poigravanje sa muško-ženskim vratolomijama, travestijom, umetnicima, gangsterima… bez sumnje će privući beogradsku publiku.

Scenografiju i kostime za predstavu radio je inače Mića Tabački, koji je uspešno pomirio tridesete godine prošlog veka i današnjicu. Vizuelne razlike između muškaraca i žena danas su ionako bitno smanjene, pa je u samoj predstavi veoma vešto napravljeno poigravanje sa tim detaljima. U predstavi učestvuju hor, balet i orkestar Pozorišta na Terazijama koji, kao i prilikom prvog izvođenja početkom devedesetih, predvodi dirigent Vesna Šouc.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.