U trendu

Nenad Vasilić nastupio na Expo izložbi u Dubaiju

DUBAI – Nenad Vasilić, cenjeni evropski džez muzičar i kreativni ambasador Nacionalne platforme „Srbija stvara“, prirediće nesvakidašnji džez spektakl za pamćenje, nastupom na Paviljonu Srbije na Svetskoj izložbi Expo 2020 – 02. i 03. decembra u Dubaiju, saopštili su iz platforme „Srbija stvara“

Ne postoji neko s kim se može uporediti – kontrabasista, kompozitor, aranžer i kompletna ritam sekcija u jednoj osobi, Nenad Vasilić na jedinstven način spaja džez, improvizaciju i svetsku muziku, čineći je svojom.

Inspirisan pažljivim istraživanjem balkanske narodne muzike i njenim spajanjem sa evropskom improvizovanom muzikom i džezom, Vasilić kao pedagog, muzičar i kompozitor zadivljuje publiku širom sveta sa preko 40 originalnih kompozicija.

One su proizvod njegovog sviračkog umeća i obrazovanja stečenog na Džez akademiji u Gracu i sklonosti ka muzici Balkana.

Rođeni Nišlija, južnjačkog temperamenta, Vasilić se nije libio da u ranoj mladosti nastupa i u niškim kafanama, sa lokalnim narodnim orkestrima.

Tokom vremena, kristalisala se preciznija koncepcija: fuzija evropskog džeza i improvizovane muzike, sa melodijama i ritmovima iz bogatog nasleđa balkanskog folklora uz koji je odrastao.

Sa projektom „Reka“, u društvu Amire Medunjanin i desetak muzičara iz jugoistočne Evrope, nastupio je na muzičkom programu Olimpijskih igara u Londonu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.