U trendu

Nezirović: U drugoj sezoni „Klana“ očekujte neočekivano

BEOGRAD – Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Nedim Nezirović koji je govorio o svojoj ulozi u seriji „Klan“ čija druga sezona se trenutno prikazuje.

Nezirović je rekao da je sa nestrpljenjem čekao nastavak „Klana“ i da je na početku prikazivanja druge sezone „izuzetno uzbuđen i zadovoljan“ jer publika ima priliku „da vidi u kojim sve pravcima jedna kvalitetna serija može da ode“.

„Iskoristiću vrlo čestu floskulu: očekujte neočekivano. Iznenadio sam se kad sam dobio scenairo, dok smo snimali i krajnjim proizvodom, kad sam video šta smo uradili“, priznao je glumac.

Nezirović je istakao da je reditelj Boban Skrelić postupio hrabro, najpre u prvoj sezoni kad je za glavne likove odabrao nepoznate glumce – njega i Aleksandra Dimitrijevića.

Potom je u nastavku serije „priču usmerio u drugom pravcu, pojavljuju se nove dramske situacije, serija dobija dublji ton“.

Kad je gradio ulogu Paše glavna informacija mu je bila da „suštinski nema nazadu toj priči, da je on jedan od antagonista koji ima svest o tome kako bi mu život izgledao da nije okolnosti u kojima se nalazi“.

„U nastavku je svestan da je u priči kakvoj jeste i počinje da uživa u plodovim koje mu kriminalni rad donosi“, naveo je Nedimović.

Prema njegovim rečima, nove situacije u kojima se nalaze Paša i ostali likovi čine ih hladnijim i surovijim u odnosu na prvu sezonu.

Seriju čini autentičnom to što ne glorifikuje kriminal, izvrgava ga na neki način ruglu i bavi se životom likova i njihovim motivima, smatra Nedimović.

Glumac je naglasio da u „Klanu“ humor nije usiljen i izlazi iz situacija i karaktera.

„Mislim da je kvalitetna komedija izazovnija od drame i da je ta komponenta najviše vezala publiku“, rekao je Nedimović.

U predstavi „Rat i mir“ po čuvenom delu Lava Nikolajeviča Tolstoja u Narodnom potozištu u Beogradu, Nedimović odnedavno igra Napoleona Bonapartea.

Za ulogu se pripremao istraživajući brojne izvore, od dokumentaraca do knjiga.

„U moru informacija ja sam se odredio da uzmem to u obzir, ali da taj Napolen bude moja interepretacija i da bude autentično vezano za ono što donosim sa sobom“, istakao je glumac.

Prema njegovim rečima, svako ko je čuo za Napoleona ima u glavi neki svoj portret čuvenog vojskovođe, a gradeći taj lik shvatio je da je to bio „na kraju krajeva čovek sa problemima“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.