U trendu

NME nominovao Exit za najbolji festival na svetu

NOVI SAD – Poznati britanski magazin “New Musical Expreš” (NME) nominovao je Exit za najbolji festival na svetu, saopštila je direkcija ovog muzičkog festivala iz Novog Sada.

Ovom nominacijom za prestižne NME nagrade, višestruki evropski festivalski šampion Exit, našao se među trenutno najznačajnim svetskim imenima iz muzičke industrije: Lana Del Rey, Billie Eilish, The Weeknd, Maneskin, BTS, Lil Nas X, Taylor Swift, Liam Gallagher i mnogi drugi.

Britanski magazin NME jedan je od najuglednijih svetskih medija, sa tradicijom dugom čak 70 godina, tokom kojih je pokrivao teme iz oblasti muzike, filma i kulture.

Nagrade ovog časopisa uspostavljene su godinu dana nakon osnivanja magazina, a kroz istoriju samo neka od nagrađivanijih imena su: kralj rokenrola Elvis Prisli, Dejvid Bouvi, Džon Pil, Klif Ričard, Morisi, Pol Veler, kao i bendovi – Arctic Monkeys, Muse,Oasis, The Beatles, The Jam, Blur.

Svečana dodela ovogodišnjih “BandLab NME” nagrada biće održana 2. marta u dvorani O2 Academy Brixton u Londonu, a na 69. dodeli biće odabrani najbolji iz oblasti muzike, filma, TV-a i gejminga.

Čast da bude među kandidatima za NME nagrade, Exitu je stigla nakon najizazovnijeg perioda u muzičkoj industriji, u kojoj je bio prvi veliki festival na planeti koji se održao od početka pandemije.

U kategoriji Najbolji festival na svetu, NME je napravio izbor od 10 manifestacija, među kojima su, pored Exita, “Reading & Leeds”, “Fuji Rock”, “Wireleš” i drugi.

Podsećamo, Exit je dva puta proglašen za najbolji evropski festival u okviru Evropskih festivalskih nagrada, kao i za najbolji evropski festival van Velike Britanije, koje dodeljuju Britanske festivalske nagrade.

Mnogi ugledni svetski mediji – “Gardian”, “Njujork tajmas”, CNN, BBC, izabrali su Exit za najbolje manifestacije na svetu.

Prvi potvrđeni muzičari 21. izdanja Exit festivala, koje će biti održano od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, jesu – Nick Cave & The Bad Seeds, jedan od najoriginalnijih i najuticajnijih bendova na svetu, kao i miljenik domaće publike – di-džej Boris Brejća, dok se još imena očekuje uskoro.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.