U trendu

Novici Miliću uručena nagrada „Nikola Milošević“

BEOGRAD – Nagrada „Nikola Milošević“ u oblasti teorije književnosti i umetnosti, estetike i filozofije uručena je danas Novici Miliću za knjigu „Politička naratologija – ogled o demokratiji“ (Akademska knjiga) u prostorijama Radio Beograda.

Vredno priznanje Miliću je uručio Radoman Kanjevac urednik Radio Beograda 2, a odluku o nagradi doneo je žiri Radio Beograda 2 u sastavu prof. dr Iva Draškić Vićanović (predsednica), prof. dr Zoran Paunović i prof. dr Dragan Prole.

Milićeva knjiga obuhvata najvažnije pojmove političke teorije, kao i prikaze najmarkantnijih događaja evropske istorije.

„Zahvaljujem svima koji su doprineli da nastane ova knjiga. Velika čast mi je što nagradu dodeljuje Radio Beograd 2, jer je to retko preživelo medijsko polje kulture i umetnosti kod nas. Opsednuti smo ili nas opsedaju politikom…Čak i moja knjiga govori o političkoj teoriji, ali kultura uvek nedostaje svakom društvu“, kazao je Milić.

Novica Milić (1956) živi i radi u Beogradu. Diplomirao je na Katedri za opštu književnost i teoriju književnosti Filološkog fakulteta u Beogradu, gde je magistrirao i doktorirao, a potom predavao antičku književnost i književnost evropske renesanse, kao i savremene književne teorije.

Pre toga je radio kao naučni istraživač u Institutu za književnost i umetnost. Kasnije prelazi na Fakultet za medije i komunikacije kao redovni profesor semiologije komunikacija i političke teorije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.