U trendu

Održana prva modna revija održove mode u Srbiji

BEOGRAD – U prepunoj svečanoj sali Skupštine grada, u organizaciji agencije Fabrika, održana je sinoć prva velika modna revija održive mode u Srbiji, sa najpoznatijim srpskim kreatorima, Vericom Rakoćevoć i Igorom Todorovićem koji su prvi put prikazali kolekcije održive mode i Tamarom Jarić koja je studirala u inostranstvu i već postigla značajnu internacionalnu karijeru, najavili su organizatori.

Ova modna revija jeste bila na neki način „istorijska“, ali će je sigurno svi pamtiti po neverovatnoj atmosferi u publici koju je činio urbani, građanski Beograd.

Ne samo završnica sve 3 revije, već svaki model na manekenkama je ispraćen gromoglasnim aplauzom, a kreatori ovacijama.

Cilj ove revije je pre svega promocija održive mode koja je već omasovljena u celom svetu i kojom se bar u nekom procentu, bavi većina svetskih kreatora.

Održiva moda jeste pokret, ali je postala imperativ u sklopu borbe za očuvanje planete.

Po zvaničnim statistikama, 10% štetnih gasova koji zagađuju planetu proizvodi modna indistrija.

Želja organizatora je bila ne samo da javnost upozna sa pojmom i značajem održive mode, već da se ona počne da se primenjuje i u Srbiji, sa namerom da će zahvaljujući velikom ugledu koji imaju Verica Rakočević, Igor Todorović i Tamara Jarić, kao i njihov rad na održivim kolekcijama dati primer i ostalim srpskim modnim kreatorima i kućama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.