U trendu

Otvoren konkurs za HEMI muzičke nagrade

NOVI SAD – Konkurs za HEMI muzičke nagrade, koji organizuje Hab za razmenu muzičkih inovacija, otvoren je danas, a krajnji rok za prijavu je 23. januar 2022. godine, saopštila je danas direkcija Egzit festivala.

U prvoj fazi HEMI nagrada, koja podrazumeva treninge i umrežavanje u cilju otkrivanja novih muzičkih tržišta, biće nominovano 27 izvođača iz Centralne i Jugoistočne Evrope.

U drugu fazu proći će devet izvođača (finalista), gde će imati priliku za personalizovanu podršku stručnjaka iz muzičke industrije, zajedno sa promo podrškom i turnejama na 10 vodečhih muzičkih konferencija i festivala iz Grčke, Mađarske, Srbije, Rumunije, Slovenije, Severne Makedonije, Češke, Poljske i Estonije.

Pored novčane nagrade za pokrivanje troškova stvaranja sadržaja, pobednik će nastupiti na velikom evropskom muzičkom festivalu.

Za selekciju prijavljenih kandidata, koji moraju imati 18 godina i živeti u jednoj od HEMI zemalja, zadužen je internacionalni žiri od 27 članova, među kojima su organizatori festivala, promoteri, menadžeri klubova i muzički novinari.

HEMI muzičke nagrade (HMA) je program za talentovane muzičare koji su spremni da razviju međunarodnu karijeru i kojima je cilj da dođu do novih tržišta i publike.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar