U trendu

Otvoren legat Borisu Komneniću

u Bileći

BILEĆA, 3. septembra (Tanjug) – Legat preminulom glumcu Borisu Komneniću i izložba fotografija iz života i stvaralaštva slavnog umetnika, koji je poreklom iz Bileće, otvoren je večeras u toj hercegovačkoj opštini.

Legat i izložba otvoreni su u bilećkom Domu kulture „Jevto Dedijer“, u okviru večeri posvećene poznatom glumcu pod nazivom „Gospodin glumac“.

Velika scena Doma kulture od večeras je nazvana imenom poznatog glumca, prenela je RTRS.

Predsednik Zavičajnog kluba „Osvit“ Miodrag Ljumo Hrnjez rekao je da će svima ubuduće biti čast da nastupaju na Velikoj sceni Doma kulture u Bileći, koja nosi naziv po Komneniću – prvaku drame Narodnog pozorišta u Beogradu, televizijskom, filmskom i pozorišnom glumcu.

Legat je opremljen autentičnim stvarima koje je koristio slavni glumac, njegovim kostimima, fotografijama sa predstava, nagradama i priznanjima.

Načelnik opštine Bileća Veselin Vujović, otvarajući legat, rekao je da mu je čast što ima priliku da na taj način oda počast velikom umetniku i sugrađaninu po kome je ovo mesto prepoznatljivo.

U okviru omaža poznatom glumcu na komemorativnom skupu Borisu Komneniću u Bileći je prikazan i film o njemu, koji je ustupilo Narodno pozorište iz Beograda za ovu priliku i u znak sećanje na Komnenića.

Događaj je organizovao Zavičajni klub „Osvit“ iz Bileće uz podršku bilećkog Doma kulture „Jevto Dedijer“.

Glumac Boris Komnenić preminuo je u martu posle teške bolesti u 64. godini.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.