U trendu

Otvorena izložba Letnje škole Univerziteta umetnosti u Beogradu

BEOGRAD – Izložba Letnje umetničke škole Univerziteta umetnosti u Beogradu „Grad: budućnost tradicije / tradicija budućnosti“ otvorena je večeras u Galeriji Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu.

Postavka izložba obuhvata radove nastale na 18. Letnjoj umetničkoj školi koja je održana u Leskovcu od 12. do 19. jula 2018. u organizaciji Leskovačkog kulturnog centra, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave.

Rektor Univerziteta umetnosti u Beogradu Mileta Prodanović zahvalio se građanima Leskovca na izuzetnom gostoprimstvu.

“ Letnja umetnička škola je deo Univerziteta umetnosti u Beogradu i značajan segment našeg nastavnog delovanja. Leskovac je svakako bio podsticajno mesto za umetnička istraživanja i zahvaljuejm se lokalnoj samoupravi na izueztnom prijemu naših studenata“ kazao je Prodanović i najavio da će ove godine domaćin Letnje umetničke škole Univerziteta umetnosti biti Kotor.

U Leskovcu su stvarali studenti iz zemlje i inostranstva sa profesorima Fakulteta dramskih umetnosti, Fakulteta likovnih umetnosti, Fakulteta primenjenih umetnosti i Fakulteta muzičke umetnosti.

Radovi studenata na izložbi podelejni su u četiri segmenta kao što je to bio slučaj sa programima Letnje umetničke škole Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Fakultet primenjenih umetnosti je organizovao radionicu pod nazivom „Urbani indetiteti – Savremene interpretacije“, a Fakultet likovnih umetnosti program „Nova prošlost – Genius Loci Vučje.

Studenti Fakulteta Muzičke umetnosti su stvarali u okviru programa „Gradska pesma međuratnog leskovca“, Fakultet dramskih umetnosti je organizovao radionicu „Leskovac – sećanja koja otvaraju horizonte budućnosti“

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.