U trendu

Otvorena Majska izloĹžba 'Zamisli' (FOTO/VIDEO)

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) organizovalo je 54. Majsku izložbu na temu „Zamisli!“, koja je inspirisana legendarnom pesmom Džona Lenona.

Na izložbi učestvuje 193 umetnika sa 260 radova. A pored osnovnog programa tu su i prateće izložbe kao i programi prezentacija, prikaza, predavanja koji korespondiraju sa izložbom.

Kako je istaknuto, realizacija izložbe je bila posebno zahtevna pošto se prvi put održava u dva prostora, bioskopu „Balkan“ i u Muzeju grada Beograda. Odziv umetnika je bio sjajan, a radovi su izuzetno kvalitetni. Odgovor na temu je prevazišao i ono što je očekivano.

Majska izloĹžba nosi podnaslov „Umetnost mora biti vidljiva“ čime se ističe vaĹžnost duha i tela, a inspirisan je evrovizijskim hitom „In corpore sano“ Ane Djurić Konstrakte.

Ona je istakla da priča o stvaralaštvu pomaže u vidjenju suštine sveta.

„Na tragu ove Lenonove pesme ’Zamisli’, ja bih Ĺželela da kaĹžem da za mene zamisliti znači videti svet onakav kakav jeste i videti njegovu suĹĄtinu“, rekla je Konstrakta.

Konstrakta kaze da je potrebno učiniti napore i sa jedne i sa druge strane, odnosno, potrebno je gajiti radoznalost i potrebno je da stvaraoci izadju iz nekih svojih zatvorenih krugova komunikacije što će doprineti vidljivosti same umetnosti.

Na ovogodišnjoj Majskoj izložbi koja je otvorena do 4. jula, može se videti najkvalitetnija produkcija domaćih umetnika.

Prilog Kineske medijske grupe (CMG)

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.