U trendu

Ovacije na premijeri filma „Deset u pola“ Danisa Tanovića

BEOGRAD – Komedija “Deset u pola“ Danisa Tanovića premijerno je prikazana sinoć u Kombank dvorani u okviru Festivala autorskog filma (FAF), a publika je film pozdravila gromoglasnim aplauzom i ovacijama.

“Ovo je jedan od najlepših i najvažnijih događaja ovogodišnjeg festivala. Veliko mi je zadovoljstvo i čast da predstavim film velikog reditelja i velikog prijatelja našeg festivala – Danisa Tanovića”, rekao je predsednik Saveta FAF Srdan Golubović.

Golubović je pročitao i pozdravno pismo reditelja Tanovića, u kojem on kaže da se nada da će projekcija filma “razbiti novembarsko sivilo“ i bar malo oraspoložiti publiku.

“Ako nakon projekcije izađete gladni, ali sa osmehom i ako poželite da dođete u Sarajevo na jednu desetku u pola, smatraću da je naša misija bila uspešna”, naveo je Tanović u pismu.

“Danis je ambasador Sarajevo Film Festivala. Ovaj film pokazuje kakvu vriednost autor tog kalibra donosi jednom projektu, bio to njegov autorski film ili komedija. Tanović je doneo jednu dodatnu vriednost u svakom pogledu – od razvoja ideje, do samih ljudi okupljenih oko filma”, izjavio je producent filma Jovan Marjanović.

Publiku je u Kombank dvorani pozdravio deo ekipe filma – glumice i glumci Almir Palata, Anja Matković, Helena Vuković, Kerim Čutuna, Izudin Bajrović, Branko Đurić, scenarista Nikola Kuprešanin i producent Marjanović.

Tanovićevo ostvarenje nastalo je u produkciji Obala Art Centra i Turske radio-televizije, a uz podršku BH Telecoma i Visit Sarajevo.

Ovo ostvarenje otvorilo je ovogodišnji Sarajevo Film Festival, a pre Festivala autorskog filma u Beogradu prikazan je i na Zagreb Film Festivalu, na festivalima u Turskoj u Istanbulu – Bosphorus Film Festivalu i u Dohi u Kataru na Ajyal Film Festivalu.

Film će danas imati ekskluzivnu projekciju u Novom Sadu, a u bioskopima će se prikazivati od 2. decembra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.