U trendu

Ovacije za Džesiku Lang

Poslednjih godina, londonska pozorišta uspevaju da na svoje „daske koje život znače“ dovedu najveća imena holivudskog filma. Naročito je, u tom smislu, bogata ova teatarska sezona. Za poslednja tri meseca, londonska pozorišna publika je imala priliku da u ovogodišnjim premijerama vidi Nicole Kidman, Kathleen Turner, Macaulay Culkin-a i Kevin Spacey-a. I svi su oni dobili odlične kritike i oduševili publiku, osim mladog Culkin-a, poznatog po ulozi u filmu „Sam u kući“, kome je uloga u Londonu bila prva posle šestogodišnje pauze (detalje o njegovoj pozorišnoj avanturi ćete pronaći u članku „Sam u kući“ sa profesorkom francuskog u kući).

Uspešnom pohodu holivudskih zvezda na ostrvsko pozorište se pridružila i Jessica Lange, dvostruka dobitnica Oskara za uloge u filmovima „Tootsie“ i „Blue Sky“. Oduševljenje i publike i kritike je izazvala ulogom majke-narkomanke u klasiku Judžina O“Nila, komadu „Dugo putovanje u noć“, mračnoj priči o raspadu porodice. Hvalospevi su, posle premijere održane 21. novembra, osvanuli u skoro svim novinama na Ostrvu, a na dugom spisku izdanja sa ocenama izrečenim isključivo u superlativima se nalaze i Daily Telegraph, Times, Evening Standard, Daily Mail…

Ovaj nastup slavne glumice nije prvi njen uspeh na londonskim scenama. I 1997. godine je, podjednako uspešno, odigrala ulogu Blanche Dubois u komadu „Tramvaj zvani želja“ Tenesi Vilijemsa. Na pitanja novinara zašto se odlučuje na igranje u pozorištu, pored mogućnosti da u mnogo boljim uslovima i lagodnije glumi u holivudskim filmovima, Jessica Lange odgovara: „Ne želim da po svaku cenu svake godine glumim na filmu, eto tako, samo da bi se pojavila. Volim izazove i promene. A i volim London i njegovo pozorište i nameravam da i dalje radim ovde. Uvek ću radije glumiti u Londonu, nego u Njujorku“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.