U trendu

Ovaj srpski glumac je među 10 „evropskih zvezda u usponu“

Mladi srpski glumac Milan Marić, koji je početkom godine na Berlinalu skrenuo pažnju na sebe izvanrednim tumačenjem naslovne uloge u biografskom filmu o Sergeju Dovlatovu, izabran je da bude deo postave „Evropske zvezde u usponu“ (European Shooting Stars) narednog izdanja Filmskog festivala u Berlinu.

Reč je o programu koji će se odigrati od 8. do 11. februara naredne godine, u sklopu industrijskog dela Filmskog festivala u Berlinu, gde će, uz Milana Marića, agentima i producentima biti predstavljeno još devet mladih glumaca u usponu iz raznih krajeva Evrope.

Poziv za ovaj program i učešće u njemu predstavljaju priznanje talenta, truda i potencijala za dalje napredovanje, a za odabrane mlade glumce će biti organizovan niz sastanaka sa filmskim profesionalcima iz čitavog sveta.

Uloga u filmu „Dovlatov“, rusko-poljsko-srpske koprodukcije, u režiji Alekseja Germana mlađeg, prva je glavna uloga na filmu za mladog Marića,a film je premijeru imao zimus upravo u glavnom takmičarskom programu Filmskog festivala u Berlinu.

„Pokušavao sam da odgonetnem šta se krije iza tog Dovlatovljevog cinizma, te njegove ironije, bezobrazluka, šta je iza tog štita, a onda sam shvatio da se iza toga nalazi nesigurnost, tuga, neko dete koje ne zna kako da se izbori sa zadatkom, a svi oko njega očekuju da to što pre reši“, izjavio je Marić o Dovlatovu.

U Srbiji, Milan Marić je ostvario epizodne uloge u dugomertražnim filmovima „Branio sam Mladu Bosnu“ (2014), „Dobra žena“ (2016), „Vlažnost“ (2016), „Santa Maria della Salute“ (2016), kao i u zapaženim kratkometražnim filmovima „Izgledaš do jaja kad sam odvaljen“ (2013) i „Život traje tri dana“ (2017).

Igrao je i u serijama „Miris kiše na Balkanu“, „Nemanjići – Rađanje kraljevine“, „Vojna akademija“, „Jutro će promeniti sve“, a uskoro publika će ga gledati i u novim televizijskim igranim serijama „Besa“, „Pet“ i „Žmurke“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar