U trendu

Pejović: Dati svoj glas Tomi je ozbiljan izazov

BEOGRAD – Gost nove epizode video serijala „Tanjug Reflektor“ bio je pevač Aco Pejović koji je govorio o tome šta njemu znači Toma Zdravković, koliki je izazov bio dati svoj glas njegovim pesmama u „Tomi“, kako je sarađivao sa kompozitorom Željkom Joksimovićem i kada ga je film Dragana Bjelogrlića rasplakao.

Pejović je rekao da je Zdravković (1938-1991) jedan od uzora, da je u njegovim pesmama, od kojih je mnoge pevao po kafanama, „uvek osećao dušu i patnju koju je imao u životu“.

Nakon Bjelogrlićevog filma Pejović kaže da oseća istu emociju, ali to drugačije doživljava.

Dati glas Tomi u filmu o njegovom životu je bio „ozbiljan izazov“, a posto je Milan Marić svojom glumom „svojski dao dušu“ liku Zdravkovića, i Pejović se potrudio glasom „da to podseća na Tomu“.

„Ozbiljno iskustvo i jako sam ponosan kako je sve to ispalo“, rekao je pevač.

Prema njegovim recima, poziv da radi „Tomu“ nije očekivao, jer je mislio da za takve poslove ne zovu pevače koji imaju izgrađeno ime, a saradnja sa kompozitorom filma Željkom Joksimovićem je bila „ozbiljan profi rad“, i razumevanje je bilo „na keca“.

„Gledati Marića i moj glas slušati… Ja se prepustim filmu i mogu sam sebi da napravim u glavi autopilota da se isključim i doživim film kao da nisam deo toga, da uživam i u glasu i u glumi. Mislim da smo napravili dobru priču i da se to uklopilo kako treba“, rekao je Pejović.

Pevač je priznao da je više puta zaplakao gledajući „Tomu“ jer je emotivac, pogotovo kad su potresni filmovi sa tužnim sudbinama, a od scena koje su kod muzičara posebno izazvale emocije, izdvaja onu gde se pesma „Ljiljana“ peva na način kao nikad do sada.

“ ‘Ljiljana’ je Tomina pesma klasična dvojka. Tu je Željko uradio fenomenalnu stvar kad je promenio aranžman i stavio u klavirsku priču…Toma da je živ kad bi čuo mislim da bi bio jako ponosan kako je pesma ispala“, ocenio je Pejović.

Kada bi birao Zdravkovićevu pesmu koju najviše voli, Pejović je rekao da je njemu srcu najbliža „Čekaj me ja ću sigurno doći“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar