U trendu

Plasido Domingo otkazao se nastupe u španskoj Global operi

MADRID – Jedan od najboljih savremenih tenora Plasido Domingo otkazao je sve nastupe u španskoj operi Global, jednoj od najboljih u zemlji, preneo je AP.

Domingo je otkazao sve nastupe u Španiji nakon što se zvanično izvinio za seksualno uznemiravanje svim žzenama koje je uznemiravao tokom dve decenije. Domingo je lično otkazao nastup u „Travijati“ koju je trebalo da izvede pet puta tokom maja meseca. To je uradio pre nego što su pokrovitelji ovih izvođenja trebalo da održe sastanak na kome bi se razmatralo to pitanje.

U saopštenju se navodi da ova opera ,“potvrđuje svoj stav da uopšte ne toleriše seksualno uznemiravanje i zlostavljanje bilo koje vrste i da se permanentno solidariše sa žrtvama“.

Juče je španski premijer otkazaio dve druge predstave Plasida Dominga u Madridu i to je prvi grad u Evropi koji je oktazao nastup Dominga otkako je nekoliko žena prošle godine javno optužilo opersku mega zvezdu da je uznemiravao žene u SAD.

Španski ministar kulture je izjavio da su ovi otkazi znak podrške ženama koje su optužile tenora za nedolično ponašanje i osudu svakog seksualnog zlostavljanja.

To je bilo dan nakon što je Domingo prihvatuio „punu odgovornost“ za svoje postupke i izvinio se za bol koji im je nanaeo nakon što je Udruženje operskih pevača u SAD iznelo u javnost da se Domingo nije korektno ponašao dok je bio na čelu dve opere u SAD. To je potpuno drugačije nego kada je prvi put bio optužen, jer je tada je tvrdio da nije bio kriv za nedolično ponašanje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar