U trendu

Počele probe za predstavu i film o Zoranu Radmiloviću u Beogradu

BEOGRAD – U glavnom gradu Srbije počeo je rad na novoj predstavi “Glumčina” posvećenoj Zoranu Radmiloviću, u režiji Ivana Bekjareva, dok će u Zaječaru uskoro krenuti snimanje filma o velikom glumcu.

Probe predstave će kasnije biti nastavljene u Narodnom pozorištu u Zaječaru, a čuvenog Radmilovića će igrati upravo Bekjarev, dok će uloge dve novinarke tumačiti Irena Stanković i Aleksandra Manasijević.
Bekjarev je adaptirao intervjue i novinarske tekstove o Zoranu Radmiloviću i spremio pozorišnu priču u kojoj su iznete i razne pojedinosti koje se ne znaju o velikanu srpskog glumišta, neprolaznog Kralja Ibija i Radovana Trećeg.

Bekjarev ističe da je veoma voleo Radmilovića i da je imao čast da sa njim igra u TV drami “Džangrizalo” i raznim radio dramama.
Ovo će biti povratak Bekjareva, inače i pedagoga, u pozorišni svet nakon duge pauze.

Predstava je osmišljena kao intervju s Radmilovićem, gde novinarke kroz pitanja govore sve ono što su drugi rekli o Zoranu, a cilj predstave je da se slavni glumac predstavi iz svih uglova.

Gotovo paralelno s tim, sprema se i film o ovom velikanu, u režiji Vladimira Ristića, po scenariju njegovog prijatelja, glumca Milana Cacija Mihailovića, partnera iz mnogih predstava, kao što je hit „Radovan III“, izveden 300 puta.

Doprinos tom filmu dala je sestričina glumca Selena Visković, direktor Ustanove „Zoran Radmilović“ Vladimir Đuričić i mnogi drugi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.