U trendu

Počelo snimanje serije „Nemanjići – rađanje kraljevine“

Posle višemesečnih priprema, danas je na Studeničkoj reci pala prva klapa serije „Nemanjići – rađanje kraljevine“.

Studenica je prva u nizu od 240 lokacija na kojima se snima serija.

Za dva dana ekipa se seli na Kopaonik, kako bi uhvatila poslednji dah zime i kamera zabeležila grudvanje i sankanje Nemanjine dece, najavio je RTS.

Prvi snimajući dan bio je rezervisan za Vojina Ćetkovića, Nadu Šargin, Oliveru Viktorović, Dragana Marinkovića i Vučića Perovića.

Set su posetili glavni i odgovorni urednik Kulturno-umetničkog programa RTS-a Nebojša Bradić i gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Planirano je da snimanje traje četiri meseca, a početak emitovanja prve epizode najavljen je za kraj godine u kojoj se obeležava 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog.

Serija od 12 epizoda snima se u produkciji RTS-a, u režiji Marka Marinkovića prema scenariju Gordana Mihića.

Igrana serija o Nemanjićima jedan je od najvećih projekata Radio-televizije Srbije koja se prvi put bavi srpskim srednjim vekom. Serija donosi istorijske turbulencije vezane za srpsku državu krajem 12. i početkom 13. veka, u vreme koje je prethodilo ustoličenju dinastije Nemanjića.

Važan aspekt priče o Nemanjićima je podizanje manastira Hilandar na Svetoj Gori.

Chetković će tumačiti ulogu Stefana Prvovenčanog, Stefana Nemanju Mladen Nelević, uloga Svetog Save poverena je Draganu Mićanoviću, a Vukana Nemanjića će igrati Nebojša Glogovac.

U ostalim ulogama pojaviće se Nada Šargin, Sloboda Mićalović, Miodrag Miki Krstović, Goran Sultanović.

Planirano je da snimanje traje četiri meseca na autentičnim lokacijama među kojima su Studenica i Crkva Svetog Petra i Pavla u Novom Pazaru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar