U trendu

Potpisan Sporazum o podrsci kulturnih programa sa „Lukoilom“

BEOGRAD – Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović potpisao je danas u Starom dvoru Sporazum o saradnji sa generalnim direktorom „Lukoil Srbija“ AD Beograd Denisom Rjupinom.

Uz sporazum, pojedinačno su potpisani i ugovori o dodeli sredstava sa v. d direktora CEBEF-a Damirom Handanovićem, direktorom Doma omladine Nenadom Dragovićem i direktorom Omladinskog pozorišta „Dadov“ Vladimirom Mijovićem. Potpisivanju sporazuma prisustvovao je sekretar za kulturu Ivan Karl.

Ovim ugovorima predviđeno je da se tokom sledeće godine finansiraju projekti te tri ustanove kulture ukupne vrednosti od 20 miliona dinara.

Mladenović je istakao da tradicionalna saradnja sa kompanijom „Lukoil“ predstavlja sjajan odnos sa jednom, po svemu, svetskom kompanijom.

„Već više godina zaredom potpisujemo ovakve ugovore sa kompanijom „Lukoil“, koja je potpuno prepoznala značaj društvene odgovornosti, pomažući značajne kulturne manifestacije u gradu u kome radi. Kada govorimo o tim manifestacijama, mislim da je suvišno reći da naredne godine FEST puni 50 godina, Martovski festival je blizu 70 godina i kao takvi festivali uvršteni su među najstarijim manifestacijama ne samo u Evropi već i celom svetu. Sliku našeg grada predstavljaju i Dani Beograda, Dani slobode, Dani dokumentarnog filma, DŽez festival i veoma mi je drago da je kompanija „Lukoil“ prepoznala značaj da i putem kulturnih manifestacija svoju delatnost približi svojim korisnicima “ kazao je Mladenović i tom prilikom pozvao druge društveno odgovorne kompanije da slede primer kompanije „Lukoil“.

Sekretar za kulturu Ivan Karl zahvalio je kompaniji „Lukoil“ zato što pomaže gradske manifestacije, a posebno, kao predsednik odbora FEST-a, istakao je da će ova sredstva biti značajna prilikom obeležavanja jubileja ovog festivala.

„Organizacione pripreme su već u toku i FEST će sledeće godine biti veći nego inače, naročito imajući u vidu period pandemije. Mislim da je „Lukoil“ za sve ovo vreme zaista mogao da se i sam uveri da se sve što su uložili u naše ustanove kulture, programe i manifestacije, višestruko vratilo kroz ono što smo zajedno uradili. Radujem se nastavku saradnje i što ćemo biti u prilici da našim programima i manifestacijama uzvratimo ukazano poverenje“ kazao je Ivan Karl.

Generalni direktor „Lukoil Srbija“ AD Beograd Denis Rjupin je kazao da se radi o tradicionalnoj akciji i da pomaganje programa kulture Grada Beograda predstavlja veliku čast za ovu kompaniju.

„Želimo da budemo deo tima koji podržava kulturne programe u Beogradu. Naša kompanija je zapravo i srpska kompanija, jer ogromni deo naših zaposlenih živi u Beogradu i veoma nam je važno da se ovakvi programi održavaju u prestonici te da mladi Beograda imaju mogućnost da se razvijaju uz ove, višestruko korisne projekte“ kazao je Rjepin, iskoristivši priliku da Beograđanima čestita nastupajuće novogodišnje i božićne praznike.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.