U trendu

Pozorišni festival u Rakovici od 25. do 30. oktobra

BEOGRAD – Pozorišni “Festival pobednika festivala” u svom 14. izdanju biće realizovan od 25. do 30. oktobra u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica, ove godine u vidu manifestacije “Pozorišni dani u Rakovici”, usled situacije sa pandemijom.

Na otvaranju će biti predstava “Ručni rad” po tekstu francuskog autora Žan Klod Danoa, u režiji Milana Neškovića, u kome igraju tri dame – Dara Đokić, Isidora Minić i Branka Šelić.

Komad se neko vreme igrao u Ustanovi kulture “Vuk Karadžić” u Beogradu.

Sledećeg dana je u planu otvaranje izložbe “Branislav Nušić na beogradskim scenama” Dragane Čočić, u obradi Mirjane Odavić.

Sreda, 27. oktobar je rezervisana za prvu srpsku operu “Na uranku” Stanislava Biničkog, prema libretu Branislava Nušića, u režiji Ane Grigorović, Narodnog pozorišta iz Beograda.

U pratećem programu “Festivala pobednika festivala” u Rakovici, osim navedene izložbe, 28. oktobra će biti održana promocija knjige “Anegdote i crtice iz pozorišnog života” Milovana Zdravkovića, gde će, osim autora, učestvovati – teatrolog Aleksandra Milošević, dramski umetnici – glumci Rada Đuričin i Gojko Baletić.

Specijalni gosti ove književne večeri su operski umetnik Oliver Njego i sastav “Duo Moderato”, a ulaz na prateće programe je besplatan.

Jedan od najvećih domaćih komediografa ikada – Branislav Nušić će biti ponovo “prisutan” 29. oktobra, i to sa predstavom “Dobri čovek”, po njegovom tekstu, u režiji Tamare Antonijević Spasić.

Glavne uloge tumače – Ljiljana Blagojević, Vesna Stanković i Branislav Tomašević.

Za sam kraj 30. oktobra ostavljena je monodrama “Lina, tvrđa od kamena” po romanu Jovana D. Petrovića, u dramatizaciji Milisava Milenkovića.

Naslovnu junakinju igra Vesna Stanković, u režiji Ivane Bogićević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.