U trendu

Pozorište Pinokio premijerom predstave Malčić Palčić“ slavi 51. rođendana

BEOGRAD – Pozorište lutaka „Pinokio“ je saopštilo danas da će 1.aprila proslaviti 51. godinu postojanja pretpremijerom (12:00) i premijerom (20:00) predstave „Malčić Palčić“.

Kako je najavljeno, povodom rođendana na sceni će pre premijere biti održana i svečana dodela nagrada i priznanja.

Predstava „Malčić Palčić“ je rađena po knjizi Nikolaj Koljade, a po dramatizaciji Adama Ranđelovića, u režiji Branislave Stefanović, dok je idejno rešenje scenografije i lutaka je uradila Sandra Nikač, kostim Branislava Stefanović, muziku Dragana Jovanović, a koreografiju Katarina Ilijašević.

U predstavi igraju: Đorđe Kadijević, Lako Nikolić, Dragana Vasić, Anita Stojadinović, Jovan Popović, a u predstavi su angažovani i pevači ansambla Kolegijum muzikum.

Palčić se rodio rastom mali kao palac a srcem velik kao planina, a na svom putu ka zrelosti kroz život sreće svet ljudi i svet životinja, dok on pripada svetu bajke i mitskih bića i u isto vreme je i veliki i mali.

„Rediteljka Stefanović i kreatorka lutaka Nikač našle su se pred složenim zadatkom da u istoj predstavi pokušaju da naprave ne dva sveta, što je u lutkarskoj pozorišnoj praksi uobičajeno, već jedan svet koji se transformiše u drugi“, kaže se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.