U trendu

Predstava o vršnjačkom nasilju u Novosadskom pozorištu

NOVI SAD – Predstava „Nemir u duši“, koja se bavi problemom vršnjačkog nasilja među decom i tinejdžerima, a u realizaciju uključuje upravo pripadnike ove generacije, biće izvedena 4. decembra u 19.00 časova u Novosadskom pozorištu/Újvidéki Színház, saopštio je danas taj teatar.

Predstavu je sa polaznicima Đačke scene Novosadskog pozorišta pripremala glumica Terezija Figura, a namenjena je svim uzrastima, jer je pođednako važno da se svest o ovoj društvenoj pojavi budi i među najmlađim gledaocima, ali i njihovim roditeljima, saopštilo je Novosadsko pozorište.

„Gde su deca, tu su i konflikti: u kampovima, na igralištu, na sportskim aktivnostima, na ulici. Pitanje je kada treba da dopustimo da koflikt reše međusobno, a kada treba da se umešamo? I najvažnije – kako? Zatim pitanja za decu – kako se odbraniti od nasilnika? Kako izbeći sukob?“, navela je Figura.

Prema njenim rečima, prema statistici u Srbiji 15 posto dece učestvuje u vršnjačkom nasilju, broj emocionalno zlostavljanih je čak 96 posto, a fizički zlostavljanih 95 posto.

„Stop vršnjačkom nasilju! Razgovarajte sa svojom decom!“, poručuje ekipa predstave ”Nemir u duši“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.