U trendu

Premijera filma o Ju grupi 2. marta na FEST-u

BEOGRAD – Dokumentarni film „Ju grupa – Trenutak sna“ reditelja Darka Lungulova biće premijerno prikazan 2. marta (19:30) u Mts dvorani u okviru FEST-a, najavili su danas organizatori.

„Radujem se što će članovi porodice Jelić doći na premijeru iz raznih krajeva sveta. Ovo će biti dobra prilika za sve nas da se sastanemo, ali i ujedinimo sa trojicom braće, njihovom decom i unucima“, poručio je Lungulov.

Film „Ju Grupa – Trenutak sna“ je priča o rokenrol grupi koja je nadživela zemlju po kojoj je dobila ime, ali je i priča o porodici Jelić, i prati trojicu braće Jelić – Žiku, Dragog i Radeta od četrdesetih godina prošlog veka, kaže se u saopštenju.

Učestvuju i gitarista Ju grupe Petar Jelić, koji je uradio muziku film, nekadašnji bubnjari benda Raša Đelmaš (1950-2021) i Dragoljub Đuričić (1953-2021), kao i Saša Radojević, Peca Popović, Siniša Škarica i drugi.

Kako je navedeno, „epsko, ali istovremeno i duboko intimno ostvarenje, kreativno koristi arhivski materijal i do sada neobjavljivane Super 8 filmove da bi ispričao priču o trajanju, ljubavi i borbi“.

„Ovaj film je dobra prilika da se približimo idealu koji ovaj bend i njegova priča predstavlja. Nadam se emotivnom susretu sa publikom“, naveo je Lungulov.

Pred premijeru filma, snimanog sedam godina, a montiranog duže od dve, Lungulov je rekao
da će „spojiti dve prepoznatljive i jako drage institucije – FEST i Ju Grupu“.

„Odrastao sam uz ovaj festival, a posle se uz njega i obrazovao kao autor. Svoj prvi dokumentarac sam prikazao 2005, a festival sam zatvorio 2009. sa filmom ‘Tamo i ovde'“, podsetio je reditelj.

Ostvarenje „Ju grupa – Trenutak sna“ je podržao Filmski centar Srbije, a koproducent je Mirko Miljuš.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.